1. Haberler
  2. Dünya
  3. Putin, Erdoğan ile Görüşmelerde Karadeniz Taşımacılığı Üzerine Açıklamalarda Bulundu

Putin, Erdoğan ile Görüşmelerde Karadeniz Taşımacılığı Üzerine Açıklamalarda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Putin’den Erdoğan’la Görüşmeler Üzerine Açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düzenlenen BRICS zirvesi sırasında bir araya geldiği Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Putin, Erdoğan’ın Karadeniz’de gemi taşımacılığı için yeni temasların sağlanmasına ilişkin önerisini gündeme getirdi.

Putin, Türk yetkililerin kendisine sunduğu belgeleri henüz inceleyemediğini belirterek, “Türk dostlarımızın bize verdiği belgeleri henüz okuma vaktim olmadı. Bunu hiçbir zaman reddetmedik ve gelecekte durumu değerlendireceğiz” ifadesini kullandı.

Rus devlet televizyonuna verdiği röportajda Putin, Rusya’nın çatışma nedeniyle herhangi bir taviz vermeyeceğini vurguladı ve Ukrayna ile anlaşma sağlamak için görüşmelerin henüz erken olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesinin ardından Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının birkaç kez uzatıldığını, ancak zamanla bu anlaşmanın sürdürülemez hale geldiğini belirtti.

Bu bağlamda, Putin’in açıklamaları, uluslararası ilişkilerdeki karmaşık dinamikleri ve bölgedeki güvenlik meselelerini bir kez daha gündeme getirmiş oldu.

Kaynak: Sözcü

Putin, Erdoğan ile Görüşmelerde Karadeniz Taşımacılığı Üzerine Açıklamalarda Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!