1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Etnospor Kültür Festivali’ne Katkıları ve Eleştiriler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Etnospor Kültür Festivali’ne Katkıları ve Eleştiriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Etnospor Kültür Festivali’ne Katkıları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Etnospor Kültür Festivali'ne Katkıları

AKP’li başkan Fatma Şahin’in yönetimindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6-9 Haziran tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen 6. Etnospor Kültür Festivali için Kültür, Sanat ve Bilim Daire Başkanlığı aracılığıyla bir hizmet alımı ihalesi gerçekleştirdi. Bu festival, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Atatürk Havalimanı’nda düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, festival kapsamında bin adet baklava, bin adet menengiç kahvesi ve fıstıklı fitil lokum ikramında bulundu. Ancak festivalin üzerinden yaklaşık 50 gün geçtikten sonra, “Etnospor Kültür Festivali Organizasyonu” adı altında yapılan alım ile Ankatur Organizasyon Şirketi’ne belediye kasasından 270 bin TL ödendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Festivalle İlgisi Nedir?

Şahinbey Belediyesi eski Meclis Üyesi olan CHP’li Uğur Kalkan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bu harcamanın detaylarını sordu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yapılan başvuruda Kalkan, şu soruları yöneltti:

  • Söz konusu festival hangi tarihlerde ve nerede düzenlenmiştir?
  • Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu festivalle olan ilişkisi nedir?
  • Söz konusu festivale Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden kimler katılmıştır?
  • Bu ihalenin içeriği nelerden oluşmaktadır?
  • Doğrudan temin dışında, bu organizasyona belediyenizce başka bir katkı sunulmuş mudur?
  • Söz konusu festival için belediyenizce bugüne kadar harcama yapılmış mıdır?

Ticari Sır İddiası

Kalkan’a verilen yanıtta, söz konusu bilgilerin ticari sır olduğu iddia edilerek şu açıklama yapıldı: “Şehrimizin etnografik ve kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla belediyemiz, benzer nitelikteki organizasyonlara katılım sağlamaktadır. İstenilen bilgi, belge ve açıklamalarda kişisel, güncel ve meşru bir menfaat ilişkisinin bulunmaması, bazı bilgilerin ticari sır niteliği taşıması ve diğerlerinin ilan yoluyla yayınlanması sebebiyle talebiniz uygun bulunmamıştır.” Etkinlik sırasında 4 gün boyunca belediye tarafından ikram edilen ürünler arasında şunlar yer aldı:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Etnospor Kültür Festivali'ne Katkıları ve Eleştiriler

  • Cevizli sucuk
  • Bin dilim kutulu baklava
  • Yöresel kahve
  • Fıstıklı fitil lokum
  • Tuzlu Antep fıstığı
  • Menengiç kahvesi
  • Süt (Menengiç kahvesi için)

CHP’li Uğur Kalkan’ın Eleştirileri

CHP’li Kalkan, SÖZCÜ‘ye yaptığı açıklamada, “AKP’li belediye başkanları Fatma Şahin ve Mehmet Tahmazoğlu için AKP’ye yakın derneklerin, vakıfların, tarikatların ve bunların yöneticilerinin memnuniyeti, Gaziantep’li hemşerilerimizin mutluluğundan daha önemli hale gelmiştir. Arsa veriyorlar, yurt veriyorlar, hatır için kitaplar alıyorlar. Yetmiyor, fıstıkları, baklavaları, çeşit çeşit lokumları festivale taşıyorlar. Sizin yönetici olduğunuz şehrimizde birçok vatandaşımız baklavanın, fıstığın, kebabın tadını unuttu. Bu festivale yönelik Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iki doğrudan temin yapıyor. Birinin şartnamesi var ama 4 buçuk 5 aydır sonucu yok. Festivalden sonra yapılan doğrudan teminin de 270 bin liralık sonucu var ama sistemde şartnamesi yok. Belediyeye sorduğunuzda da ticari sır kılıfının arkasına saklanıyorlar. Bir vatandaşımız bana ‘dün 4 adet halka tatlıyı düşünerek aldım, hem vallahi hem billahi’ yazmış. Fatma Şahin’in ve Mehmet Tahmazoğlu’nun bunlardan haberi var mı acaba? Bu tarz derneklere, vakıflara arsaları, yurtları verirken, kitaplar alırken, baklava, fıstık, lokum taşırken, acaba yoksul ve çaresiz halk akıllarına geliyor mu? Bence gelmiyor, gelse bu şekilde davranmazlar. Bu saltanatın da sonuna geldiniz artık. İlk yerel seçimlerde sizler de yolcusunuz” ifadelerini kullandı.

Uğur Kalkan (CHP Eski Meclis Üyesi)

Kaynak: Sözcü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Etnospor Kültür Festivali’ne Katkıları ve Eleştiriler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!