1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Somon Sperminden Elde Edilen Estetik Yöntem ve Uzman Görüşleri

Somon Sperminden Elde Edilen Estetik Yöntem ve Uzman Görüşleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Somon Sperminden Elde Edilen Yeni Estetik Yöntem

Son dönemde popüler hale gelen bir estetik yöntem, somon sperminden elde edilen balık DNA’sındaki esnek moleküller olan polinükleotidlerin, derinin alt katmanlarına enjekte edilmesiyle uygulanıyor. Newsweek’ten derlenen bilgilere göre, Londra’daki estetik uzmanı Dr. Gizem Seymenoğlu, bu tedavi yöntemini şu şekilde açıklıyor: “Polinükleotidleri kullanmak için, bunlar polimerize edilmiş enjekte edilebilir bir jel haline getiriliyor. Bu jel, enjekte edildikten sonra su molekülleriyle etkileşime girerek cildin etkili bir şekilde sıkılaşmasını ve nemlenmesini sağlıyor.”

Ancak, bu tedavi yöntemi henüz ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmamış durumda. Dr. Seymenoğlu, tedavinin “on yılı aşkın bir süredir olağanüstü bir güvenlik siciline sahip” olduğunu belirterek, kendisinin de göz altlarına her dört ayda bir bu uygulamayı yaptırdığını ve hastalarına da önerdiğini dile getiriyor.

Dermatologların Endişeleri

Diğer dermatologlar ise bu yöntemi sorgulamakta. Dermatolog Dr. Hadley King, bu tedavi yöntemini denemeyeceğini ve başkalarına da önermeyeceğini belirterek, FDA onayının olmamasına dikkat çekiyor. Dr. Paul Jarrod Frank da benzer bir görüşte bulunarak, “Asya’da popüler bir tedavi olmasına rağmen, FDA onayı ve güvenlik verilerinin eksikliği nedeniyle bu yöntemi denemekten çekiniyorum.” ifadelerini kullanıyor.

Harvard Üniversitesi’nden Dermatolog Dr. Kristina Collins, bu yeni estetik trendine ihtiyatla yaklaşmakta ve bunu “deneysel” olarak nitelendirmektedir. Collins, “Kişisel olarak, güvenliğini ve etkinliğini destekleyen daha fazla hakemli çalışma görmeden somon spermiyle yüz bakımı yaptırmam.” diyerek, potansiyel risklere de dikkat çekiyor.

Olası Riskler

Olası Riskler

  • Alerjik reaksiyonlar
  • Tahriş
  • Cilt hassasiyeti

Dr. Collins, bu risklerin yanı sıra, tedaviye dair daha fazla araştırma ve güvenlik verisi olmadan bu yöntemin uygulanmasını önermediğini vurguluyor.

Kaynak: Sözcü

Somon Sperminden Elde Edilen Estetik Yöntem ve Uzman Görüşleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!