1. Haberler
  2. Dünya
  3. Elon Musk’tan Trump Destekçilerine 1 Milyon Dolar Ödül Uyarısı

Elon Musk’tan Trump Destekçilerine 1 Milyon Dolar Ödül Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk’tan Trump Destekçilerine 1 Milyon Dolar

Amerikalı milyarder Elon Musk, ABD Adalet Bakanlığı’ndan, swing (salıncak) eyaletlerde eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump‘ı destekleyen siyasi eylem komitesinin kampanyasına katılanlar arasından, 5 Kasım’a kadar her gün seçilecek bir kişiye 1 milyon dolar vereceği etkinliğinin yasal olup olmadığı konusunda uyarı mektubu aldı.

The Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, Bakanlık, Musk’ın Trump’ın seçim kampanyasını destekleyen “America PAC” adlı siyasi eylem komitesine, dilekçe imzalayan kayıtlı seçmenlere nakit ödeme yapılmasının federal yasaları ihlal edebileceği konusunda uyarıda bulunan bir mektup gönderdi.

Mektupta, “America PAC”ın ödemelerinin, federal adayların bulunduğu seçimlerde oy kullanmaları için insanlara bilerek veya isteyerek ödeme yapılmasını yasaklayan ve insanlara oy vermeleri için ödeme yapılmasını da suç sayan federal yasayı ihlal edebileceği vurgulandı.

İlk ödemesi 20 Ekim’de yapılması beklenen ve Musk’ın 5 Kasım’a kadar her gün vereceğini açıkladığı ödülün, 23 Ekim’de verilmediği gözlemlendi. California Üniversitesi’nden (UCLA) seçim hukuku uzmanı Richard Hasen, Musk’ın oy vermek için kaydolmaya yönelik, izin verilmeyen bir mali teşvik sunduğunu belirtti.

Federal Seçim Komisyonu’nun eski yetkilisi Bradley Smith ise, mali teşviklerin yasadışı olamayacak kadar dolaylı olduğunu ifade etti. Bu durum, Musk’ın salıncak eyaletlerde eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump’ı destekleyen siyasi eylem komitesinin kampanyasına katılanlar arasından seçilecek kişilere günlük 1 milyon dolar verme sözünü daha da tartışmalı hale getiriyor.

Kaynak: Sözcü

Elon Musk’tan Trump Destekçilerine 1 Milyon Dolar Ödül Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!