1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple, Güvenlik Araştırmacılarına 1 Milyon Dolar Ödül Verecek

Apple, Güvenlik Araştırmacılarına 1 Milyon Dolar Ödül Verecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’dan Güvenlik Araştırmacılarına Büyük Ödül İmkanları

Apple, güvenlik blogunda yaptığı yeni bir açıklamada, Private Cloud Compute sunucularında uzaktan kötü amaçlı kod çalıştırılmasına olanak tanıyan istismarları rapor eden araştırmacılara 1 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyurdu. Bu çarpıcı ödül, şirketin siber güvenlik konusundaki kararlılığını ve araştırmacılara verdiği önemi göstermektedir.

1 MİLYON DOLAR ÖDÜLÜN YANINDA EK ÖDÜLLER DE MEVCUT

Apple, yalnızca büyük ödüllerle sınırlı kalmayıp, araştırmacılara kullanıcıların hassas bilgilerini tehlikeye atan veya müşterilerin özel bulutuna gönderdiği istemleri çıkarma yeteneğine sahip istismarları özel olarak bildirmeleri durumunda 250.000 dolara kadar ödül sunacağını da belirtti. Bu, araştırmacıların güvenlik açıklarını tespit etme ve raporlama konusunda teşvik edilmesini amaçlıyor.

Şirket ayrıca, yayımlanmış kategorilerin dışında, “önemli bir etkiye sahip olan her türlü güvenlik sorununu” değerlendireceğini açıkladı. Bu kapsamda, ayrıcalıklı bir ağ konumundan hassas kullanıcı bilgilerine erişim sağlayan istismarlar için 150.000 dolara kadar tazminat ödeneceğini belirtti. Apple, “Kullanıcı verilerini ve çıkarım isteği verilerini [özel bulut bilişim] güven sınırının dışında tehlikeye atan güvenlik açıkları için azami tutarları ödüllendiriyoruz” ifadesiyle, güvenlik önlemlerini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Son yıllarda, casus yazılım üreticilerinin sıklıkla hedef aldığı cihazların güvenliğini artırma çabası içinde olan Apple, araştırmacılara yönelik özel bir iPhone modeli tasarlayarak, bu alandaki güvenliğini de artırmış durumda. Bu yaklaşım, Apple’ın kullanıcılarının verilerini koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Sözcü

Apple, Güvenlik Araştırmacılarına 1 Milyon Dolar Ödül Verecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!