1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa’da Emlakçı Ertuğrul Erdoğan’ın Cinayet Davası

Bursa’da Emlakçı Ertuğrul Erdoğan’ın Cinayet Davası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da Cinayet Davası: Emlakçı Ertuğrul Erdoğan’ın İfadesi

Bursa’da yaşayan ve emlakçılık yapan Ertuğrul Erdoğan, 2022 yılından beri ortak iş yaptığı gazino işletmecisi Bülent Karakuş ile alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet oluştu. İddialara göre, taraflar Çamlıca Parkı’nda bir araya gelerek sorunlarını çözmeye çalıştı. Ancak, bu buluşma kısa sürede büyüyen bir tartışmaya dönüştü.

Tartışmanın alevlenmesiyle birlikte, Ertuğrul Erdoğan, ruhsatsız tabancasıyla Bülent Karakuş’a 7 el ateş etti. Olayın ardından, silahın kabzasıyla Karakuş’un yüzüne defalarca vurdu. Ne yazık ki, Bülent Karakuş hayatını kaybetti. Olayın hemen ardından, üstünü değiştirmek için evine dönen Ertuğrul Erdoğan, daha sonra polise teslim oldu. Yapılan işlemlerin ardından şüpheli tutuklandı.

‘KENDİMİ KAYBETTİM’

Ertuğrul Erdoğan hakkında ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İlk duruşmada, cinayeti işlediğini kabul eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Bülent ile 2022 yılından beri ortak işler yapıyorduk. Yaptığımız işlerde sürekli bana para konusunda baskı yapıyor ve tehdit ediyordu. Artık ondan korkmaya başlamıştım. Sorunlarımızı çözmek amacıyla o gün parkta buluştuk. Ancak, otomobilinden inip bana ve aileme ağır küfürler etti. Tekrar aracına bindiğinde, yanında silah olduğunu bildiğim için korkup, kendimi korumak amacıyla ona 7 el ateş ettim. Kendimi kaybettim. Yüzüne vurduğumu ve silahın kabzasıyla defalarca vurduğumu hatırlamıyorum. Benim daha önce hiçbir suç kaydım yok. Bu olaydan sonra hayatım karardı. Genç yaşta cezaevine düştüm. Vicdan azabı çekiyorum. Normalde karıncayı bile incitmem. Yalvarıyorum, beraatime karar verin. Bunları yaşayacak biri değilim.”

‘BAŞIMA BİR ŞEY GELİR DİYE VİDEO ÇEKTİM’

Mahkemede tanık olarak dinlenen Yiğitcan K. ise Ertuğrul’un çocukluk arkadaşı olduğunu belirtti. Yiğitcan, “Ertuğrul, buluştuğumuzda bir arkadaşıyla görüşeceğini söyledi. Olay yerine birlikte gittik. Arabadan inen bir kişi, arkadaşım Bülent’e küfürler etti. O sırada Ertuğrul silahı ile ona ateş etti. Ardından tabancanın kabzasıyla yere düşen Bülent’in kafasına vurdu. O an benim de başıma bir şey gelir korkusuyla videoya çektim” dedi.

Bülent Karakuş’un ağabeyi Nail Karakuş, sanıktan şikayetçi olurken; mahkeme heyeti, ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayarak Ertuğrul Erdoğan’a ‘kasten öldürmek’ suçundan 18 yıl hapis cezası verdi. Erdoğan’a ayrıca ele geçirilen 3 ruhsatsız tabanca nedeniyle 6 yıl hapis ve 12 bin TL para cezası verildi.

Kaynak: Sözcü

Bursa’da Emlakçı Ertuğrul Erdoğan’ın Cinayet Davası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!