1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ukrayna’da Cephe Hattındaki Zorluklar ve Kuzey Kore’nin Müdahalesi

Ukrayna’da Cephe Hattındaki Zorluklar ve Kuzey Kore’nin Müdahalesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’nın Cephe Hattındaki Zorluklar ve Kuzey Kore’nin Müdahalesi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkenin Donetsk cephe hattında ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu, ancak Ukrayna ordusunun kararlılıkla mücadeleye devam ettiğini belirtti. Zelenskiy, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy’den cephe hattındaki durumu hakkında bilgi aldığını ifade etti. Başkan, “Tugaylarımızın mevzileri koruduğunu ve işgalcileri yok etmek için elinden gelen her şeyi yaptığını” vurguladı. Ancak, cephe hattındaki durumun iç açıcı olmadığını da dile getirdi.

Kuzey Koreli Askerlerin Cepheye İnişi

Zelenskiy, Rusya’nın silahlandırdığı Kuzey Kore askerlerinin cepheye kaydırılması konusuna dikkat çekti. “İstihbarat raporlarına göre, 27-28 Ekim tarihlerinde Rusya, ilk Kuzey Koreli askerleri muharebe bölgelerine konuşlandırmayı planlıyor,” dedi. Bu durumun, Kazan’da dolaşan bazı dezenformasyonların aksine, Rusya’nın gerilimi artırma yönünde açık bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, Kuzey Kore’nin çatışmalara katılmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı. Daha önce, Kuzey Kore’nin savaşta asker göndermesinin, mevcut çatışmayı büyük ölçüde tırmandırabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 24 Ekim’de yaptığı bir açıklamada, ilk Kuzey Kore askeri birliklerinin Rusya’nın Kursk bölgesine sevk edildiği iddialarını gündeme getirmişti. Bu gelişmeler, Ukrayna’nın askeri durumu açısından kritik bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Kaynak: Sözcü

Ukrayna’da Cephe Hattındaki Zorluklar ve Kuzey Kore’nin Müdahalesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!