1. Haberler
  2. Dünya
  3. BM Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Ateş Altında

BM Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Ateş Altında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Durumu

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL), İsrail güçlerinin açtığı ateş nedeniyle Lübnan’ın güneyinde yer alan Zahajra kasabasındaki stratejik mevkilerinden geri çekilmek zorunda kaldı. UNIFIL’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Barış Gücü’nün her şeye rağmen bölgede görevine devam edeceği vurgulandı. Mevzilerini tamamen terk etmeyeceklerinin altı çizildi.

UNIFIL, yaptığı açıklamada, “İsrail ordusuna, BM personeli ve merkezlerinin güvenliğini sağlama yükümlülüklerini hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı. Ayrıca, Barış Gücü’ne yönelik muharebe ambulanslarının da hedef alındığı bildirildi. Çarşamba günü, “kimliği belirsiz güçler” tarafından bu ambulanslara ateş açıldığı ve bir ambulansın sahada bırakıldığı kaydedildi.

Bunun yanı sıra, UNIFIL güçleri, yine “kimliği belirsiz güçler” tarafından Kafr Şuba bölgesinde ateş altında kaldı. Barış Gücü askerleri, bu saldırılar sırasında güvenli sığınaklara girmeyi tercih etti. Saldırılar esnasında, Barış Gücü’nde herhangi bir kayıp ya da yaralanma yaşanmaması ise teselli edici bir durum olarak değerlendirildi.

UNIFIL, tarafları ateşkes masasına davet ederek, savaşla bir çözüm bulunamayacağının altını çizdi. Bu durum, Lübnan’daki huzurun sağlanması adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak: Sözcü

BM Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Ateş Altında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!