1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Murat Emir’den TUSAŞ Saldırısına İlişkin Açıklamalar

CHP’li Murat Emir’den TUSAŞ Saldırısına İlişkin Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’den TUSAŞ Saldırısına İlişkin Açıklamalar

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan’daki yerleşkesine yapılan terör saldırısının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Emir, bu tür güvenlik meselelerinin silahlı kuvvetler tarafından yürütülmesi için gerekli yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Mecliste bu çalışmaya gerekli katkıyı vermeye hazırız” dedi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Emir, saldırının detaylarının ortaya çıkmasıyla birlikte kaygı ve endişelerinin arttığını ifade etti. Emir, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Suriye sınırından geçerek Türkiye’ye girmelerinin, silah ve bombalarla Ankara’ya kadar ulaşmalarının düşündürücü olduğunu belirtti. “Günler öncesinden geliyorlar, vardiya saatlerini, içeriye girebilecekleri kapıları, insanların yoğunlaşacağı saatleri ve dönüş yollarını araştırmışlar. Bu kişiler nasıl bu kadar rahat hareket edebildiler, keşif yapabildiler ve bu hain saldırıyı planlayabildiler? Bu soruların cevabını vermesi gerekenler ise sessizliğe bürünüyorlar” şeklinde konuştu.

Emir, TUSAŞ’a yapılan saldırının, geçen yıl İçişleri Bakanlığına ve bir önceki yıl Mersin’deki polis karakoluna düzenlenen saldırılarla birebir benzerlik taşıdığını savundu. Bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini, ihmallerin açığa çıkarılması ve karanlık noktaların aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

TUSAŞ’ta Güvenlik ve Yasal Düzenlemeler

Emir, “TUSAŞ gibi stratejik kurumlarda güvenliğin silahlı kuvvetler eliyle yürütülmesi için yasal düzenlemelere ihtiyaç varsa, bu konuda Mecliste gerekli katkıyı vermeye de hazırız” dedi.

CHP’li Emir, partisinin 27 Ekim Pazar günü İstanbul’da “Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı” mitingi düzenleyeceğini duyurarak, bu mitingin kadınların, gençlerin, çocukların ve mühendislerin yaşam hakkını savunmak amacıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Emir, “Teröre karşı gerekli tepkiyi göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hazırlıkları

Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacaklarını ifade eden Emir, CHP olarak milletvekilleri, partililer ve vatandaşlarla birlikte 29 Ekim’de Birinci Meclisten Anıtkabir’e yürüyeceklerini açıkladı. Emir, “Son terör saldırısı, Cumhuriyetimizi ve milli birliğimizi hedef almıştır. Bu nedenle teröre karşı Cumhuriyetimizi coşkuyla kutlamak hepimizin görevidir. Biz, Birinci Meclisten Ata’mıza yürüyeceğiz. Örgütlerimiz de bu kutlamaları yapacak; ancak konserler konusunu yerel yönetimlerimize bırakıyoruz. Onlar kendileri değerlendirecektir. Biz, Cumhuriyet Bayramı’nın Cumhuriyete yakışır bir olgunlukla ve coşkuyla kutlanmasından yanayız” dedi.

Kaynak: Sözcü

CHP’li Murat Emir’den TUSAŞ Saldırısına İlişkin Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!