1. Haberler
  2. Gündem
  3. Haftalık Hava Durumu Tahmini ve Büyük Şehirler İçin Bilgiler

Haftalık Hava Durumu Tahmini ve Büyük Şehirler İçin Bilgiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haftalık Hava Durumu Tahmini

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde beklenen hava durumu ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Çelik, yarın (Cumartesi) Orta ve Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların beklenildiğini belirtti.

Yağışların kıyı kesimlerde genellikle yağmur şeklinde, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Kars ile Ardahan’da ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının öngörüldüğünü ifade etti. Özellikle Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde, cumartesi gününün ilk saatlerinden akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Giresun, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde meydana gelebilecek bu kuvvetli yağışlar için sarı kodlu uyarı yapıldığını aktaran Çelik, vatandaşların ani sel ve su baskınları gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Pazar, pazartesi ve salı günleri ise yurt genelinde yağış beklenmediğini belirten Çelik, sıcaklıkların batı bölgelerinde mevsim normallerinin 1-2 derece üstünde, diğer bölgelerde ise normaller civarında seyredeceğini söyledi. Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimlerde sis ve pus olabileceği uyarısında bulundu.

Büyük Şehirlerde Hava Durumu

Üç büyük şehirdeki hava durumu hakkında da bilgi veren Çelik, İstanbul‘da bulutlu, Ankara ve İzmir‘de ise az bulutlu ve açık havanın hakim olacağını belirtti. Detaylı sıcaklık tahminleri ise şu şekilde:

  • İstanbul: En düşük sıcaklık 10-11 derece, en yüksek sıcaklık 19-20 derece.
  • Ankara: En düşük sıcaklık 4-5 derece, en yüksek sıcaklık 18-20 derece.
  • İzmir: En düşük sıcaklık 13-14 derece, en yüksek sıcaklık 24-25 derece.

Bu bilgiler doğrultusunda, vatandaşların hava koşullarını dikkate alarak planlarını yapmaları önemlidir.

Kaynak: Sözcü

Haftalık Hava Durumu Tahmini ve Büyük Şehirler İçin Bilgiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!