1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnterpol Operasyonu ile Çökertilen Lüks Araç Çetesi

İnterpol Operasyonu ile Çökertilen Lüks Araç Çetesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 kişilik bir araba çetesi, İnterpol’ün gerçekleştirdiği kapsamlı bir operasyon sonucunda çökertildi. Çetenin, Almanya’dan kiraladıkları milyonlarca dolar değerindeki lüks otomobilleri İstanbul’a getirerek, İran ve Irak’a satmayı planladığı ortaya çıktı. Çetenin faaliyetleri, polis takibi sayesinde son buldu ve çalınan lüks otomobiller, sahiplerine teslim edildi.

Çalınan Lüks Araçların İzini Sürdüler

İnterpol, Almanya’dan kiralanan 6 lüks otomobilin sınırı geçtiğini tespit etti. Araçların izini süren yetkililer, Türkiye’deki Oto Hırsızlık Büro Amirliği ile irtibat kurarak durumu bildirdi. İnterpol ve Türk polisinin işbirliğiyle, çetenin Küçükçekmece’de iki otomobilini, diğer dört otomobilini ise farklı bölgelerde bulmaları sağlandı.

Sahtenin Arkasında Daktilo

Otomobillerin izini kameralar aracılığıyla takip eden polis memurları, araç hırsızlarının kaldığı otelleri belirleyerek harekete geçti. Düzenlenen baskınlar sonucunda, çetenin 7 şüpheli üyesi yakalandı. Sorgulama sırasında şüphelilerden biri, suçunu kabul ederek önemli bilgiler verdi. Bu kişi, kendilerini bir hırsızlık şebekesinin bin avro karşılığında tuttuğunu ifade etti ve sadece teslimat sorumlusu olduğunu iddia etti.

Yapılan polis soruşturması, çetenin çalınan araçları İstanbul’dan İran ve Irak’a götürerek, bu ülkelerde sahte belgelerle satışa hazırlamayı planladığını ortaya koydu. Çetenin sahte belgeleri üretmek için bir daktilo kullandığı belirlendi.

İnterpol Operasyonu ile Çökertilen Lüks Araç Çetesi

Polis Operasyonu ve Tutuklamalar

Polis tarafından yapılan işlemler sonucunda, Fas uyruklu şüpheliler Mohamed S. (30), Ayman E.B. (22), Bilal K.Z. (25), Ayoub K.L. (23), İsmail E.B. (25) ile Türk vatandaşı Gülizar T. (21) ve Devran B.Ç. (20) adliyeye sevk edildi. Mahkeme, tutuklama kararı vererek şüphelileri cezaevine gönderdi. Ayrıca, polis tarafından bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 100 milyon lira olan 6 lüks otomobil, sahiplerine geri iade edildi.

İnterpol Operasyonu ile Çökertilen Lüks Araç Çetesi

Kaynak: Sözcü

İnterpol Operasyonu ile Çökertilen Lüks Araç Çetesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!