1. Haberler
  2. Dünya
  3. İspanya’da Cinsel Taciz İddiaları ve İstifa Süreci

İspanya’da Cinsel Taciz İddiaları ve İstifa Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya’da hükümetin solcu ortağı Sumar‘ın önemli isimlerinden Íñigo Errejón, çok sayıda kadının kendisine yönelttiği cinsel taciz suçlamaları sonrasında istifa etmek zorunda kaldı. Ünlü oyuncu Elisa Mouliaá dahil olmak üzere ondan fazla kadın, Podemos kurucularından biri olan Errejón hakkında çeşitli cinsel taciz iddialarında bulundu.

Mouliaá, Errejón’un üç yıl önce bir partide kendisini bir odaya kapatıp vücuduna defalarca zorla dokunduğunu açıkladı. Bu tür iddialar, toplumda büyük yankı uyandırarak birçok feminist grubun sol eğilimli Pedro Sánchez hükümetini Errejón’a yönelik iddialara göz yumduğu gerekçesiyle eleştirmesine neden oldu.

Errejón, sosyal medya platformu X üzerinden istifasını duyururken, hakkındaki cinsel taciz iddialarına doğrudan değinmedi. Ancak, neoliberal ortamda siyaset yapmanın kendisi için zorluklar yarattığını ifade etti. Başbakan Sánchez ise, istismara uğrayan kadınların her zaman yanında olduklarını belirtti ve bu tür olayların ciddiyetini vurguladı.

Bu olay, İspanyol siyaseti ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında yeni tartışmalara yol açarken, cinsel taciz iddialarının ciddiyetle ele alınması gerektiği konusunda kamuoyunda geniş bir farkındalık oluştu.

Kaynak: Sözcü

İspanya’da Cinsel Taciz İddiaları ve İstifa Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!