1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan TUSAŞ Tesislerindeki Terör Saldırısına Sert Tepki

Erdoğan’dan TUSAŞ Tesislerindeki Terör Saldırısına Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan’dan TUSAŞ Tesislerindeki Terör Saldırısına Tepki

Erdoğan'dan TUSAŞ Tesislerindeki Terör Saldırısına Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen ve beş kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına dair önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda konuşan Erdoğan, saldırının ardından medyanın tutumunu eleştirdi.

“Medyamız Sorumlu Davranmadı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıya ilişkin görüntülerin bazı medya kuruluşları tarafından yayımlanmasını sert bir dille eleştirdi. “Medya, bu tür olaylarda kötü bir sınav veriyor. Görüntüleri servis edenler, devletimizin ve kurumlarımızın güvenliğine telafisi zor zararlar verdi,” diyerek, medyanın terör saldırıları gibi hassas konularda daha dikkatli ve sorumlu yayın yapmalarını beklediklerini vurguladı.

“Hava Kuvvetlerimiz Terör Hedeflerini Vurdu”

Saldırının ardından Türkiye’nin hızlı ve etkili bir yanıt verdiğini belirten Erdoğan, “Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız, bu alçak saldırıya Suriye ve Irak’taki terör hedeflerini imha ederek katbekat karşılık vermiştir. Bu kalleş saldırıyla geri adım atacağımızı düşünenler yanılıyor; aksine, üzerlerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

“Türkiye Tehditleri Kaynağında Yok Edecek”

TUSAŞ yerleşkesinde gerçekleşen saldırıda iki teröristin ölü ele geçirildiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden her türlü unsuru kökünden bertaraf etmeye kararlı olduğunu söyledi. “Bu kalleşliklerin arkasındaki kirli amaçları ve terör baronlarının kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Milletimizin huzuruna yönelik her türlü tehdit, eninde sonunda terör baronlarını vuracaktır,” diye ekledi.

“Topluma Korku Yaymak İstiyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırılarının yalnızca can kaybına yol açmayı değil, aynı zamanda toplumda bir korku iklimi oluşturarak psikolojik bir tehdit yaratmayı amaçladığını ifade etti. Bazı çevrelerin, bilerek veya bilmeyerek bu kötü amaçlara hizmet ettiğine dikkat çekerek, sosyal medya ve genel medyada sergilenen sorumsuz tavırları kınadı. “Bu olaylarda reyting kaygısına düşülmemeli; milletin hak ve çıkarları göz önünde tutulmalıdır,” diyerek, medyanın sorumluluklarını hatırlattı.

Kaynak: Sözcü

Erdoğan’dan TUSAŞ Tesislerindeki Terör Saldırısına Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!