1. Haberler
  2. Medya
  3. Özcan Günay: Terörist, Mardin’de Etkisiz Hale Getirildi

Özcan Günay: Terörist, Mardin’de Etkisiz Hale Getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terörist Özcan Günay Kimdir?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’in Savur ilçesi kırsalında düzenlenen “Gürz-21” operasyonu sonucunda gri kategoride yer alan “Zafer” kod adlı terörist Özcan Günay’ın etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonun detaylarını paylaştı.

Özcan Günay’ın Suçları Nedir?

Bakan Yerlikaya, Özcan Günay’ın, 2014 yılında terör örgütüne katıldığını ve 2018 yılında Suriye’nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı’na katılarak bölücü terör örgütü saflarında yer aldığını belirtti. Ayrıca, Günay’ın Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik çok sayıda eylem gerçekleştirdiğine dair önemli istihbari bilgiler elde edildiğini vurguladı.

Özcan Günay Kaç Yaşında?

Operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen teröristin yaşı hakkında kesin bir bilgi verilmemekle birlikte, 2014 yılında terör örgütüne katıldığı göz önünde bulundurulduğunda, şu anki yaşı yaklaşık olarak 28-30 arasında olabilir.

Özcan Günay Nereli?

Özcan Günay’ın doğum yeriyle ilgili spesifik bir bilgi bulunmamakta. Ancak kendisinin PKK/KCK terör örgütü mensubu olarak bilindiği ve bu örgütle bağlantılı faaliyetlerde bulunduğu anlaşılmaktadır.

Operasyon Hakkında Bilgiler

  • Operasyon adı: Gürz-21
  • Yer: Mardin’in Savur ilçesi kırsalı
  • Destek: J-SİHA ve zırhlı araçlar
  • Operasyonu gerçekleştiren birimler: JÖH, JOPER ve PÖH timleri

Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarma ve emniyet güçlerine teşekkür ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız.” ifadelerini kullandı.

Özcan Günay: Terörist, Mardin’de Etkisiz Hale Getirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!