1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aliağa Liman Başkanlığı’na Yönelik Rüşvet Operasyonu

Aliağa Liman Başkanlığı’na Yönelik Rüşvet Operasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir merkezli olarak gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda, Aliağa Liman Başkanlığı’na yönelik rüşvet ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla bağlantılı olarak 33 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 23’ü, emniyet işlemlerinin ardından tutuklandı. Operasyon, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Mali Suçlar büro amirlikleri ekipleri tarafından 22 Ekim tarihinde düzenlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, ilave olarak bir şüphelinin daha yakalanmasıyla birlikte, toplam gözaltı sayısı 33’e yükseldi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 23’ü tutuklanırken, 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve biri de mahkemece salıverildi.

NE OLMUŞTU?

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, liman başkanlığında görevli memurlar ile gemi acentesi çalışanları arasında yürütülen bir inceleme sırasında, gemilerin geliş-gidiş zamanlarının belirtilen saatlere uymadığı, gemi personelinin mesleki yeterlilik belgelerinin eksik olduğu ve gemilerin getirdiği konteyner sayılarındaki tutarsızlıklar gibi çeşitli konularda cezai işlem uygulanması gerekirken, bu durumlara göz yummak karşılığında para alışverişi yapıldığını tespit etti.

  • Operasyon sürecinde Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri, fiziki ve teknik takip çalışmaları ile kamera görüntüleri kullanılarak detaylı bir inceleme gerçekleştirildi.
  • İzmir, Mardin, Manisa ve Tokat illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
  • Operasyonda limanda görevli 6 memur ve 26 acente çalışanı olmak üzere toplam 32 şüpheli gözaltına alındı.

Bu operasyon, rüşvet ve usulsüzlükle mücadele konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve yetkililer, bu tür faaliyetlerin önlenmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtiyor.

Kaynak: Sözcü

Aliağa Liman Başkanlığı’na Yönelik Rüşvet Operasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!