1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kürt Sorunu Tartışmaları: Ekonomi ve Demokrasi Üzerine Vurgu

Kürt Sorunu Tartışmaları: Ekonomi ve Demokrasi Üzerine Vurgu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kürt Sorunu Tartışmaları Yeniden Başladı

Son dönemlerde, özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörist başı Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı açıklamalar sonrasında Türkiye’de “Kürt sorunu” tartışmaları yeniden alevlendi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, bu tartışmalara yanıt vererek, “Ülkede Kürt sorunu değil, herkesin sorunu var. Enflasyon, yoksulluk, sefalet, eğitim, demokrasi, insan hakları, adalet, özgürlükler ve daha niceleri hepimizin ortak sorunu” dedi.

Çömez, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: ‘Sorunlar hepimizin sorunu’

“Bu sorunlar Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı gözetmiyor. Türkiye inim inim inliyor, acı çekiyor, ama sen sabah akşam Kürt sorunu diye türkü tutturmaya devam edeceksin…” İpsos Türkiye’nin gerçekleştirdiği bir araştırma da, Türkiye’nin en büyük sorununun geçim kaygısı olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya katılan halkın yüzde 85’i, ülkedeki en büyük sorunun ekonomi olduğunu belirtti. Her 4 kişiden 3’ü ise Türkiye’nin genel durumundan memnun olmadığını ifade etti.

İktidarın Kutuplaştırıcı Siyaseti

İYİ Partili Turhan Çömez, iktidarın kutuplaştırıcı politikalarına da sert bir şekilde tepki gösterdi. “Kürt sorunu diyenler, etnik tasnif ve ayrımcılık yapmak yerine, ülkedeki her bireyin sorunlarını tartışabilecek olgunluğa sahip olmalı” dedi. “Bu güzel ülkede yaşayan herkes, bizim nazarımızda eşittir. Türk vatandaşı olmayı etnik kökene dayandırmıyoruz. Atatürk’ün ifadesi ve anayasa son derece açıktır. Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” diyerek sözlerine devam etti.

‘Bizim Zenginliğimiz’

“Herkes, etnik köken, inanç ayrımı yapmaksızın Türk’tür. Her birey, etnik kökeni, inancı, düşünce tarzı ve değerleri ile gurur duysun; bu bizim zenginliğimizdir. Ancak bunun üzerinden tartışma yaratmak, ayrımcılığa gitmek, ülkeyi katmanlara ayırır, böler ve parçalar.”

Sorunların Çözümü: Adalet ve Demokrasi

Çömez, sorunların “adalet ve demokrasi” ile aşılabileceğini vurgulayarak, “Bu ülkede ekonomik kriz var, sefalet var. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler, hukuk, adalet sorunları, yalan, yolsuzluk ve talan hepimizin ortak sorunudur. Sokaklar güvensiz hale geldi, mafya sokaklarda cirit atıyor, uyuşturucu gençlerimizi tehdit ediyor. Ülke, sığınmacı bataklığı haline geldi” açıklamasında bulundu.

‘Sorumlusu Tek Adam Rejimi’

Turhan Çömez, sokak hayvanları için çıkarılan katliam yasasını ve doğa talanlarını da hatırlatarak, “Çevre felaketi yaşanıyor, hayvanlar katlediliyor; sağlıkta çeteler var, bunlar hepimizin sorunları. Tüm bu olumsuzlukların sorumlusunun tek adam rejimi ve AKP düzeni olduğunu unutmamalıyız. Bunları yok saymak yerine, sabah akşam Kürt sorunu diye türkü tutturmak yerine, gerçek sorunlarımıza odaklanmalıyız. Herkesin olduğu gibi senin de sorunun var. Ama bu sorun, sadece senin değil, benim de sorunum. Çaresi ise demokrasi, insan hakları ve özgürlüktür” dedi.

Kaynak: Sözcü

Kürt Sorunu Tartışmaları: Ekonomi ve Demokrasi Üzerine Vurgu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!