1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Damadı ve Kızı Üzerine Tartışmalar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Damadı ve Kızı Üzerine Tartışmalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ailevi İlişkileri ve Tartışmalar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ailevi İlişkileri ve Tartışmalar

Skandallarıyla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, damadı ve kızının mutluluğu adına adeta çırpınmakta. Erbaş’ın Düzce Çilimli’de müftü olarak görev yapan damadı Muhammed Likoğlu’nun, hizmet süresinin yetersiz olmasına rağmen, 1. sınıf ilçe olan İstanbul Beykoz Müftülüğü’ne atanması büyük tartışmalara yol açtı. Likoğlu’nun eşi Merve Safa Erbaş Likoğlu da Beykoz’da vaize olarak görevlendirildi. Çift için özel olarak bir villa gibi lojman tahsis edildi. Bu lojmanı, bizzat Başkan Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın seçtiği bildiriliyor.

Likoğlu çiftinin kaldığı lojmanı Merve hanımın annesi seçmiş.

İstanbul’da Kamp Kurmuşlar

Merve Safa Likoğlu’nun atamasının ardından, damat Likoğlu’nun atamasına dair bazı detaylar gün yüzüne çıktı. Beykoz’a müftü atanabilmesi için gereken şartlardan biri, müftülükte en az altı yıl çalışma şartının damat için uygulanmadığı anlaşıldı. Likoğlu, yönetmelikte yer alan “Hizmet gereği ve ihtiyaç” maddesi uyarınca atandı. Atama öncesinde, Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın İstanbul’da kamp kurarak, kızı ve damadı için 39 ilçe arasından Beykoz’u seçtiği belirtildi.

Alev Alatlı’nın Sözüne Atıf

Diyanet kaynakları, bu atamanın şartları tutmayan bir şekilde yapılmasını, şartları karşılayan ve Beykoz’u tercih eden yaklaşık 50 müftünün hakkının gaspı olarak değerlendiriyor. Bu duruma tepki gösteren Diyanet personeli, Ali Erbaş’ın yazar Alev Alatlı vefat ettiğinde, onun “Her yasal olan helal değildir” sözünü taziyesinde paylaşarak, “Atama yasal olabilir ama helal değil” yorumunda bulundular.

Merve Safa Erbaş Likoğlu

BMW Anahtarını Bulamamış!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu, sosyal medya paylaşımlarıyla daha önce birçok kez gündeme gelmişti. Merve Hanım, muhtemelen gelen tepkiler sonucu kapattığı Instagram hesabından BMW otomobilinin anahtarının fotoğrafını paylaşmış ve altına şöyle yazmıştı: “O kadar isterim ki, seni istediğim an bulabilmeyi, olduğun yerden seni fırt diye alıp çıkabilmeyi…”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Damadı ve Kızı Üzerine Tartışmalar

Merve hanımın çok konuşulan bir diğer Instagram fotoğrafı ise havaalanında çocukları olduğu söylenen üç çocuğun arkalarından çekilmiş bir görüntüsüydü. Merve hanım, çocuklardan birine “Bu çocuk pandemiye denk geldi, sadece iki ülkeye gitti” yazarken, diğerine “Bu kız 13 ülke gezdi” demişti. En küçük çocuğa ise “Sen de fasulyecim, yüro 30 lira, maalesef cennet vatanımızda nereleri görebilirsen artık” notunu düşerek, altına ona atfen ‘Hiç sesini çıkarma’ ifadesini yazmış ve sinirli bir adam emojisi eklemişti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Damadı ve Kızı Üzerine Tartışmalar

Kaynak: Sözcü

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Damadı ve Kızı Üzerine Tartışmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!