1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail ve İran Arasındaki Tansiyon: Hava Saldırıları ve Karşılıklı İddialar

İsrail ve İran Arasındaki Tansiyon: Hava Saldırıları ve Karşılıklı İddialar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ve İran Arasındaki Tansiyon Tırmanıyor

İsrail medyası, İran’ın gece düzenlenen hava saldırısına karşılık vermesi durumunda ABD’nin İsrail’i koruyacağına dair mesajın Tahran’a iletildiğini duyurdu. İsrail Kanal 12 televizyonuna konuşan Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkili, “İsrail, İran’ın saldırısına yanıt verdi ve bu konuda artık sona ermelidir. İran karşılık verirse, İsrail’i savunacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yetkili, “Hazırız ve bunun sonuçları olacak. Bu mesaj, İran’a da iletildi” ifadeleriyle durumu netleştirdi.

İRAN’DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Diğer yandan, İranlı bir yetkili, İsrail’in ülkede 20 noktayı hedef aldığına dair iddiaları reddetti ve Tahran’da herhangi bir askeri tesisin vurulmadığını savundu. İran’ın yarı resmi haber ajansı Tesnim’e konuşan ismi gizli tutulan bu yetkili, “İsrail ordusunun 20 noktayı hedef aldığı iddiası gerçeği yansıtmıyor. Siyonistlerin eylemi, ülke sınırları dışından gerçekleştirildi ve yalnızca sınırlı hasara neden oldu” dedi.

Tahran’da Devrim Muhafızları Ordusu’na ait herhangi bir askeri tesisin hedef alınmadığını belirten bu yetkili, “100 İsrail askeri uçağının bu saldırıya karıştığı yönündeki haberler de tamamen yanlıştır. İsrail, zayıf saldırısını büyütmeye çalışıyor” diye ekledi.

3.5 SAAT SÜREN MİSİLLEME SALDIRISI

İran, 1 Ekim tarihinde İsrail’e yönelik füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya karşılık vereceğini duyurmuştu. İran medyası, İsrail’in Tahran’ın batısı ve güneybatısında bazı askeri üsleri hedef aldığını bildirdi. İsrail ordusu da İran’daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı.

Saldırıların hemen ardından Tahran’da şiddetli patlama sesleri duyulmaya başlandı. İran devlet televizyonu, bu seslerin Tahran’ın doğusundan geldiğini ve İsrail’in saldırısına karşı hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerden kaynaklandığını bildirdi. Ayrıca, askeri tesislerin “isabet almadığını” vurguladı.

Saldırıların ardından İran, hava sahasını ikinci bir duyuruya kadar kapattığını duyurdu. İran Acil Durum Merkezi, saldırılarda herhangi bir yaralı bilgisi verilmediğini açıkladı. Öte yandan, İsrail ordusu, İran’daki bazı askeri tesislere yönelik saldırı düzenlediklerini ve bu saldırının “başarıyla tamamlandığını” belirtti.

Kaynak: Sözcü

İsrail ve İran Arasındaki Tansiyon: Hava Saldırıları ve Karşılıklı İddialar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!