1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Güven Timleri’nden Silahlı Operasyon: 61 Kilogram Marihuana Ele Geçirildi

İstanbul Güven Timleri’nden Silahlı Operasyon: 61 Kilogram Marihuana Ele Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Güven Timleri’nden Başarılı Operasyon

İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı B Bölge Güven Timleri, geçen yıl Ekim ayında düzenledikleri bir operasyonda şüpheli bir kişiyi durdurdu. Yapılan kontrollerde, bu kişinin arandığı ortaya çıkınca hemen gözaltına alındı. Şüpheli, emniyete götürülürken bir kişi, polis ekiplerine “Hayırdır, siz kimsiniz?” diyerek müdahale etti. Güven timlerinin polis olduklarını belirtmesine rağmen, bu kişi tartışmaya devam etti ve “Polis olsanız ne olur ulan? Siz kimsiniz, kendinizi ne zannediyorsunuz ki bu adama kelepçe takıyorsunuz?” şeklinde karşılık verdi.

POLİSE SİLAH ÇEKTİ

Polis ekipleri, tartışmaya karışan şahsı uzaklaştırmaya çalıştıklarında, şüpheli birden sırtını dönüp ani bir hareketle silahını çıkararak polislere doğrulttu. Saldırgan, tam tetik çekmek üzereyken güven timleri tarafından etkisiz hale getirildi. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri kaydedildi ve bu görüntüler daha sonra medyaya yansıdı. Ruhsatsız tabancasına el konulan şüpheli, emniyete götürüldü. Yapılan araştırmalarda şüphelinin kimliğinin Osman T. (31) olduğu belirlendi.

61 KİLOGRAM MARİHUANA BULUNDU

Osman T.’nin Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi’ndeki evinde arama yapmak üzere harekete geçen güven timleri, eve baskın düzenledi. Baskın sırasında, Osman T.’nin annesi Şükran Y.’nin yatak odasına koşarak gittiği ve elbiselerinin arasına gizlenmiş 14 bin 800 lirayı aldığını fark ettiler. Paraya el konulurken, mutfakta yapılan aramada buzdolabının üstünde hassas bir terazi bulundu. Aramalara devam eden güven timleri, bahçeye girdiklerinde çantalarda yaklaşık 61 kilogram paketlenmiş marihuana ele geçirdi. Evde bulunan tüm uyuşturucu maddelere polis tarafından el konulurken, Şükran Y. de gözaltına alındı.

PİYASA DEĞERİ 50 MİLYON TL

Emniyete götürülen Osman T. ve annesi Şükran Y.’nin ifadeleri alındı ve adli işlemler başlatıldı. Osman T.’nin 2021 yılında “kasten öldürme” suçuna karıştığı ortaya çıktı. İşlemleri tamamlanan Osman T., “silahlı tehdit”, “ateşli silahlar kanuna muhalefet” ve “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçlarından tutuklandı. Annesi Şükran Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Sözcü

İstanbul Güven Timleri’nden Silahlı Operasyon: 61 Kilogram Marihuana Ele Geçirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!