1. Haberler
  2. Dünya
  3. Orta Doğu’da Gerilim: İsrail ve İran Arasındaki Tansiyon Artıyor

Orta Doğu’da Gerilim: İsrail ve İran Arasındaki Tansiyon Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu’da Tansiyonu Yükselten Gelişmeler

İsrail’in, İran’ın 1 Ekim’de gerçekleştirdiği füze saldırısına karşılık olarak, askeri hedeflere yönelik operasyonlar düzenleyeceğini açıklaması, Orta Doğu’daki zaten yüksek olan gerilimi yeniden tırmandırdı. İsrail ordusu, bu bağlamda “Son aylarda süregelen saldırılara karşılık olarak, şu anda İran’daki askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlenmektedir” ifadesini kullandı. Bu süreçte, ABD’nin de İsrail’e destek verdiği belirtiliyor.

Ayrıca, ABD basınında yer alan çarpıcı bir iddia, İsrail’in saldırı öncesinde İran’ı uyararak, hangi noktaları hedef alacağı konusunda bilgi verdiği yönünde. Axios haber sitesine konuşan üç kaynak, İsrail’in İranlıları saldırı planları hakkında bilgilendirdiğini ve herhangi bir yanıt verilmemesi konusunda uyardığını aktardı. Bu bilgiler, gerilimin artmasını ve karşılıklı saldırıların devam etmesini önlemek amacıyla atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bir kaynak, İsrail’in İran’a ilettiği mesajda, “genel olarak hangi noktalara saldıracağını ve hangi noktalara saldırmayacağını” belirttiğini ifade etti. Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldcamp’ın da bu mesajın İran’a ulaşmasında aracılık yaptığı kaydedildi.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, “Bu, İsrail ve İran arasındaki doğrudan askeri adımların sonu olmalı” dedi. ABD’li yetkililer ise, İran’ın önümüzdeki günlerde İsrail’e “sınırlı bir yanıt” vermesini beklediklerini ve böylece iki ülke arasında bir süredir devam eden karşılıklı saldırıların sona erebileceğini öngördüklerini dile getirdi.

Kaynak: Sözcü

Orta Doğu’da Gerilim: İsrail ve İran Arasındaki Tansiyon Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!