1. Haberler
  2. Eğitim
  3. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri ve Kutlama Programı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri ve Kutlama Programı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu artırmak amacıyla tüm okullarda çeşitli etkinlikler düzenleyecektir. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan genelge, 81 ildeki okullara ulaşmıştır.

Genelgede, milli birlik ve beraberlik vurgusu ön planda tutulmuş, Cumhuriyetimizin 101. yılına girerken Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda milletin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesini yüceltmenin önemine dikkat çekilmiştir. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hedefi, milli ruh ve maneviyata sahip, topluma hizmet eden, tarihine saygı gösteren ve bayrağına bağlı bireyler yetiştirmektir.

Genelgede, “Çok zor şartlarda kazanılan bağımsızlığımızın nişanesi, milletimizin iradesinin tescili, vatanseverliğimizin ilhamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan kahramanlarımızın mirası ve emaneti olan Cumhuriyet’imizin ilan edildiği 29 Ekim gününü, birlik, beraberlik duygusuyla kenetlenerek kutlamak hepimizin ödevidir.” ifadelerine yer verilmiştir.

  • 28 Ekim-1 Kasım haftası “Cumhuriyet Haftası” olarak kutlanacak.
  • Bakanlığa bağlı tüm okullarda, 28 Ekim’deki ilk derste öğrencilere “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” adlı film izletilecek.
  • “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” filmi, Cumhuriyet’in kuruluş destanını konu alan ve Bakanlıkça hazırlanan “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyununun sinematografik versiyonudur.
  • Tüm okullar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemini yansıtacak programlar hazırlayacak.
  • Bu programlarda şehit yakınlarının ve gazilerin yer almasına özen gösterilecek.
  • Okullar, Türk bayraklarıyla süslenecek.

Bu etkinlikler, öğrencilerin Cumhuriyet değerlerini daha iyi anlamalarına ve bu değerleri içselleştirmelerine yardımcı olacaktır. Tüm okullarda gerçekleştirilecek bu etkinlikler, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu ve anlamını artırmayı hedeflemektedir.

Kaynak: Sözcü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri ve Kutlama Programı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!