1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Nvidia, Apple’ı Geçerek Dünyanın En Değerli Şirketi Oldu

Nvidia, Apple’ı Geçerek Dünyanın En Değerli Şirketi Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nvidia, Apple’ı Geride Bıraktı

Amerika Birleşik Devletleri merkezli çip üreticisi Nvidia, yapay zeka çiplerine olan artan talep sayesinde hisse değerinde önemli bir artış yaşayarak dün Apple‘ı dünyanın en değerli şirketi unvanından etti. Nvidia’nın piyasa değeri, kısa bir süreliğine 3,53 trilyon dolar seviyesine ulaşarak Apple’ın 3,52 trilyon dolarlık değerini geride bıraktı.

Hatırlatmak gerekirse, Haziran ayında da Nvidia, kısa bir süreliğine dünyanın en değerli şirketi olma unvanına sahip olmuş ancak Microsoft ve Apple gibi devlerin gerisinde kalmıştı. Üç büyük teknoloji şirketinin piyasa değerleri birkaç aydır birbirine oldukça yakın seyrediyor.

Yapay zeka hesaplamalarında kullanılan işlemcilerin önde gelen tedarikçisi olan Nvidia, son dönemde büyük teknoloji firmaları arasındaki yapay zeka yarışının en büyük kazananı durumuna geldi. Nvidia’nın hisse değeri, ChatGPT‘yi geliştiren OpenAI‘ın 6,6 milyar dolar tutarındaki finansman açıklamasının ardından gelen bir dizi kazançla birlikte Ekim ayında şu ana kadar yaklaşık yüzde 18 oranında artış gösterdi.

Öte yandan, Apple ise akıllı telefonlarına olan talebin yüksek olmaması sebebiyle son dönemde değer kaybı yaşıyor. Bu durum, şirketin piyasa değerini etkilemekte ve rekabet ortamında zorlanmasına neden olmaktadır.

Kaynak: Sözcü

Nvidia, Apple’ı Geçerek Dünyanın En Değerli Şirketi Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!