1. Haberler
  2. Gündem
  3. Veli Ağbaba’dan TUSAŞ Üzerine Açıklamalar

Veli Ağbaba’dan TUSAŞ Üzerine Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan TUSAŞ Açıklaması

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin TUSAŞ’taki liyakatsiz atama ve güvenlik zafiyeti iddialarına ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Ağbaba, “Söylediğimizin doğruluğunu teyit eder bir açıklama. Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın kayınbiraderi Mustafa Çiftçi TUSAŞ’ta çalışıyor mu? Evet. Güvenlik biriminde yıllardır sorumlu mu? Evet. Bunların hiçbirini yalanlayamamışlar çünkü bu bilgiler doğru” dedi.

“HESABINI APAR TOPAR KALDIRDI”

Ağbaba, devamında şunları kaydetti:

  • TUSAŞ’taki liyakatsız atamalar ve güvenlik zafiyetine dair yaptığımız açıklama sonrası, Dezenformasyon Başkanlığı bir yalanlama yapmış. Ancak bu yalanlamanın, söylediklerimizin doğruluğunu teyit eden bir açıklama olduğunu vurguladı.
  • Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın kayınbiraderi Mustafa Çiftçi, TUSAŞ’ta çalışıyor mu? Evet. Saldırı sonrası apar topar Twitter hesabını kapatmış, fotoğraflarının kullanılmaması için adeta bir önlem almış.
  • Hasan Doğan’ın kayınbiraderi olan bu kişinin TUSAŞ’ta güvenlik biriminde çalıştığı ve bu göreve liyakat sahibi olmadan atandığı iddialarını yineledi.
  • Bu konuda, eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yeğeniyle ilgili de benzer bir durumun yaşandığını, bu atamanın da doğru olduğunu belirtti.

“KURUMLARI AKRABA ÇİFTLİĞİNE ÇEVİRDİLER”

Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti:

  • Ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu herkes kabul ediyor. TUSAŞ’ı da diğer pek çok kurum gibi akraba çiftliği haline getirmiş durumdalar.
  • TUSAŞ’tan, günlerdir yaşanan patlama sonrası herhangi bir açıklama gelmedi. Bu durum, sorumluların hala ortada olmamasıyla birlikte endişe verici bir tablo ortaya çıkarmaktadır.
  • Bu liyakatsiz yönetim ve ihmaller zincirine sebep olanlardan hesap sorulması gerektiğinin altını çizdi. Ölen beş vatandaşımızın ve yaralı onlarca insanın vebali, bu sorumsuz ve liyakatsiz idarecilerin üzerindedir.

“YÖNETİCİ DEĞİL PERSONEL”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) dün yaptığı açıklamada “TUSAŞ’ın güvenliği Hasan Doğan’ın kayınbiraderine teslim edilmiş” iddiasının doğru olmadığını bildirdi. DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada:

  • Mustafa Çiftçi’nin ilgili özel güvenlik firmasına sahip olduğu veya yönetici olarak çalıştığı iddialarının gerçek dışı olduğu belirtildi.
  • Mustafa Çiftçi, TUSAŞ Güvenlik Biriminde sözleşmeli olarak çalışan bir personel olarak görev yapmaktadır. Kişinin bu görevi dışında hiçbir şirketle ilişkisinin bulunmadığı ifade edildi.
  • Açıklamada, “Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz” ifadesine yer verildi.

Kaynak: Sözcü

Veli Ağbaba’dan TUSAŞ Üzerine Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!