1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şanlıurfa’da Şenyaşar ve Yıldız Aileleri Arasında Barış Görüşmeleri

Şanlıurfa’da Şenyaşar ve Yıldız Aileleri Arasında Barış Görüşmeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da Barış Süreci: Şenyaşar ve Yıldız Aileleri Arasında Görüşmeler

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 yılında meydana gelen olay, dönemin AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında korumalarının ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait bir dükkana gerçekleştirdiği saldırıyla başlamıştı. Bu trajik olay, Şenyaşar ailesinden 3 kişinin ve Yıldız ailesinden 1 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlandı. Olayla ilgili olarak yürütülen davanın geçtiğimiz hafta yapılan duruşmasında, saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar ile birlikte, AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, Enver Yıldız ve Mekail Şimşek de tahliye edildi.

Barış Görüşmeleri Düzenlendi

Tahliyelerin ardından, barış sağlamak amacıyla Pazar günü önemli bir toplantı gerçekleştirildi. AKP’li TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Suruç’a giderek her iki aileyle barış görüşmeleri yaptı.

Barış Yemeği Düzenlenecek

Altı yıldır devam eden husumeti sona erdirmek için planlanan barış yemeği, yarın Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek. Bu önemli yemeğe Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Bekir Bozdağ, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Şanlıurfa milletvekilleri katılacak.

“Yeni Bir Süreç Başlamıştır”

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, barışa öncülük eden siyasilere teşekkür etti. Şenyaşar, şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 7 yıl süren mücadelemizde Emine Şenyaşar’ın adalet talebi, farklı mecralarda birçok kişi ve kurumun dayanışmasıyla dile getirilmiş ve nihayetinde barışa öncülük eden Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk ile Şenyaşar Ailesi için yeni bir süreç başlamıştır. Barışın inşası için emek veren herkese ve özellikle bu süreçte barışın öncülüğünü üstlenen Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk’e, Şenyaşar Ailesi olarak minnettarız. (Gerçekleşen barış sürecine dair tek açıklamamızdır. Bu süreçten başka aktörler yaratma çabalarını üzüntüyle izlemekteyiz. Medyada adımıza yer alan başka açıklamalara itibar etmeyiniz.)

Kaynak: Sözcü

Şanlıurfa’da Şenyaşar ve Yıldız Aileleri Arasında Barış Görüşmeleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!