1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran, İsrail Saldırılarında 4 Askerini Kaybetti

İran, İsrail Saldırılarında 4 Askerini Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, İsrail Saldırılarında Asker Kaybını Duyurdu

İran, İsrail’in gerçekleştirdiği son saldırılar sonucunda 4 askerinin hayatını kaybettiğini resmi olarak açıkladı. İran ordusunun yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırıların gece saatlerinde gerçekleştiği belirtildi. Hayatını kaybeden askerlerin isimleri ise Binbaşı Hamza Cihandide, Binbaşı Seccad Mansuri, Astsubay Mehdi Şahruhifer ve Astsubay Mehdi Nekevi olarak kaydedildi.

İsrail’in Misilleme Eylemleri

İsrail, İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırının, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına bir yanıt olduğunu duyurdu. Bu bağlamda, İran’daki askeri hedeflere yönelik düzenlenen saldırılar sonucunda önemli askeri noktaların hedef alındığı bildirildi. İran ise bu saldırıların, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde yoğunlaştığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara karşı “başarıyla” koyduğu direnişin yanı sıra bazı bölgelerde “sınırlı hasar” meydana geldiğini ifade etti.

İsrail, bu saldırının “başarıyla” tamamlandığını ve hedeflerine ulaştığını vurguladı. Tüm bu gelişmeler, bölgedeki gerginliğin artmasına ve uluslararası ilişkilerde yeni bir çatışma ortamının doğmasına neden olabilir.

Kaynak: Sözcü

İran, İsrail Saldırılarında 4 Askerini Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!