1. Haberler
  2. Gündem
  3. FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen Hayatını Kaybetti

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen, geçtiğimiz pazar günü Amerika Birleşik Devletleri’nde 80 yaşında vefat etti. Gülen için, Kuzey New Jersey’deki küçük bir stadyumda, geniş güvenlik önlemleri altında bir cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından, Gülen’in cenazesi, 25 yıl boyunca yaşadığı Pensilvanya’nın Saylorsburg kentindeki çiftlik evinin arazisine defnedildi.

Cenaze törenine katılan FETÖ mensuplarının önemli bir kısmının yüzlerini gizlemeleri dikkat çekerken, başka bir ilginç detay daha ortaya çıktı. 1941 doğumlu olan Gülen’in mezar taşına, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm tarihi olan 1938 yazıldı. FETÖ, Gülen’in doğum tarihinin “o dönemin şartları gereği nüfus kaydı geç yaptırıldığı için kimliğinde farklı olduğunu” iddia ediyordu. Erzurum’un Pasinler ilçesinde 27 Nisan 1941 tarihinde doğan Gülen, Atatürk’ün ölümünden bir gün sonra dünyaya geldiği iddiasıyla çevresindekileri yanıltmıştı.

Gülen’in kendisini “mehdi” olarak tanımladığı ve Atatürk’ü “deccal” olarak gördüğü, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırlanan iddianamelerde ortaya konmuştu. Bu iddianamelerde, Gülen’in “mehdi” olduğu iddiasını güçlendirmek amacıyla ismine “Muhammed” eklettiği de belirtilmiştir.

Kaynak: Sözcü

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!