1. Haberler
  2. Gündem
  3. Stratejik Tesislerin Korunması ve Cumhurbaşkanı Koruma Giderleri

Stratejik Tesislerin Korunması ve Cumhurbaşkanı Koruma Giderleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stratejik Tesislerin Korunması ve Koruma Giderleri

Son dönemde terör saldırısına maruz kalan TUSAŞ gibi stratejik tesislerin korunmasına yönelik yeterli önlemler alınmadığı görülürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korunmasına ise bu yıl 1.8 milyar lira gibi büyük bir bütçe ayrıldığı dikkat çekiyor. 2025 yılı için planlanan bütçe ise 2.8 milyar lira olarak belirlenmiş durumda. Cumhurbaşkanı koruma giderleri, son 7 yılda tam %2,037 oranında artış göstermiştir. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, bu duruma tepki göstererek, “Erdoğan, vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları görmemek için koruma ordusuyla dolaşıyor. Bu bütçeyle 292 bin 828 emekli maaşı ödenebilir” dedi.

TBMM’ye sunulan Emniyet Genel Müdürlüğü bütçe teklifindeki verilere göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nın 2018 yılında yaptığı harcama 122 milyon 912 bin lira iken, bu rakam 2024 yılına gelindiğinde 1 milyar 827 milyon 977 bin liraya ulaşmıştır. Akay, “Bu bütçeyi de tamamen kendi lüks yaşamı için harcıyor.” şeklinde eleştirilerini sürdürdü.

Terörle Mücadele ve Birlik Mesajı

Terörle Mücadele ve Birlik Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da düzenlenen Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart Yerel Seçimleri için Hataylılara teşekkür eden Erdoğan, “Önemli olan Hatay’ın ayağa kalkmasıdır. ‘Oy yoksa hizmet de vermeyiz’ diyenlerden değiliz. Bizde ayrımcılık ve ötekileştirme asla söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, “Ülkemizdeki tüm araçları ve imkanları kullanarak terörün olmadığı, şiddetin yer almadığı, huzurun, demokrasinin ve kardeşliğin hâkim olduğu bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz. Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni demeden, 85 milyon insanımız hep beraber kardeşçe yaşayacaktır. Terör örgütleri, bizi maşa gibi kullanamayacaklar. Ebedi ve ezeli kardeşliğimize pusu kurmalarına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Stratejik Tesislerin Korunması ve Cumhurbaşkanı Koruma Giderleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!