1. Haberler
  2. Gündem
  3. Elazığ’da Sokak Hayvanlarına Yönelik Skandal İddiaları

Elazığ’da Sokak Hayvanlarına Yönelik Skandal İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Elazığ Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi’nde, belediye çalışanlarının sokak hayvanlarını araçlara yükleyerek götürmesine dair yapılan bir ihbar, jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta ölü köpekler ve anestezik iğne bulunmasıyla sonuçlandı. Elazığ Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Murat Akkoç, bu olayla ilgili belediyeden herhangi bir açıklama yapılmadığını hatırlatarak, “Bu olayın üzerinden 11 gün geçti. Elazığ Belediyesi yönetimi, bu skandal hakkında şu ana kadar tek bir açıklama yapmadı. Elazığ Belediyesi’nin gizlice köpekleri katlettiğine dair şikayetler almaktayız” dedi.

Hayvan hakları savunucusu Tuğba Hazar, Elazığ Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi’nde, belediye personelinin sokak hayvanlarını araçlara yükleyip götürdüğünü görünce durumu jandarmaya bildirdi. İhbarın ardından jandarma, kontrol noktasında durdurulan araçta ölü hayvanlar ve uyuşturucu etkisi olan anestezik iğneler buldu. Bu durum üzerine Hazar, belediye personeli hakkında şikayetçi oldu.

“Belediye Hayvan Katliamına Girişimde Bulundu”

“Belediye Hayvan Katliamına Girişimde Bulundu”

Hayvan katliamı yasasının meclisten geçmesinin ardından birçok AKP’li belediyenin köpekleri katlettiğine dair haberlerin ortaya çıktığını belirten Elazığ Belediyesi CHP Meclis Üyesi Murat Akkoç, “Maalesef hayvanlara yapılan bu zulümlere tepkiler sürerken, bir üyesi olarak utanarak söylüyorum ki, geçtiğimiz hafta bunun bir benzeri girişimin Elazığ Belediyesi tarafından yapıldığını öğrendik. Gecenin ilerleyen saatlerinde, köpeklerin belediyeye ait araçlara yüklenerek Kovancılar ilçesine götürüldüğünden şüphelenen bir hayvan hakları savunucusunun ihbarı üzerine jandarma ekipleri tarafından yakalanmıştır. Yakalanan aracın içerisinde bir ölü köpek ve hayvanları uyuşturmak için kullanılan, aşırı dozda verildiğinde ölüme neden olabilen anestezik iğne bulunmuştur. Belediye görevlileri, takip edildiklerini fark edip köpekleri boş bir araziye saldıklarını çekilen videolardan gördük” diye konuştu.

“Köpeklerin Katledildiğine Dair Şikayetler Alıyoruz”

Geçtiğimiz yıllarda Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi’nde görevli personelin ihmalleri sonucu yaşanan hayvan ölümleri nedeniyle yapılan şikayetlerin mahkemeye taşındığını hatırlatan Akkoç, şu ifadeleri kullandı:

  • “Ne yazık ki, belediye hayvanlara yönelik yapılan zulümle ilgili bir kez daha gündemde. Ancak belediye yönetiminin bu konudaki duyarsızlığı, vicdanları yaralayacak bir boyutta. Elazığ Belediyesi’nin gizlice köpekleri katlettiğine dair şikayetler alıyoruz.”
  • “Bu iddialarla ilgili olarak hayvanseverler tarafından barınak ziyaretlerinin engellendiği ve görüntü alınmasına izin verilmediği belirtiliyor.”
  • “Barınaklar, halkın rahatça girebildiği yerlerdir. Belediye personelinin hayvanseverleri engellemesi kabul edilemez. Elazığ Belediyesi yönetimi, yaşanan bu skandal olay hakkında bir an önce açıklama yapmalı ve sorumlular hakkında soruşturma başlatmalıdır.”

CHP meclis grubu olarak, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na şu soruları yöneltti:

  • – Bu köpekler gecenin yarısında neden Kovancılar’a götürüldü?
  • – Veterinerin olmadığı bir araçta anestezik iğnelerin ne işi var? Bu olayla ilgili kendisinin bilgisi var mı?
  • – Köpekleri gece yarısı ilçeye götüren personelle ilgili herhangi bir işlem yapıldı mı?”

Kaynak: Sözcü

Elazığ’da Sokak Hayvanlarına Yönelik Skandal İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!