1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmirli Temizlik İşçisinden Dürüstlük Örneği

İzmirli Temizlik İşçisinden Dürüstlük Örneği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Menderes ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Özkan Aydik, banka hesabında bir anda karşılaştığı 23 milyon 16 bin 393 lira tutarındaki para ile büyük bir şaşkınlık yaşadı. İnşaat ve apartmanlarda temizlik yaparak ailesinin geçimini sağlayan Aydik, bir gün doğal gaz faturasını ödemek için bankanın mobil uygulamasına girdiğinde, hesabına yanlışlıkla yüklü miktarda para yatırıldığını fark etti.

Aydik, bu durumu duyduğunda ilk iş olarak hemen bankayı telefonla aradı ve ardından en yakın banka şubesine giderek müşteri temsilcisiyle görüştü. Burada, hesabındaki paranın başka bir kişiye ait olduğunu öğrenince, tereddüt etmeden parayı sahibine iade etmeye karar verdi. Aydik, yaşadığı bu durumu şu sözlerle ifade etti:

“Bir baktım ki 23 milyon küsur para var. Direkt müşteri hizmetlerini aradım, sonrasında da şubeye gittim. Aileme veya dostlarıma ve hiç kimseye söylemeden önce bu parayı iade ettim.”

Durumu emniyet yetkililerine de bildiren Aydik, yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen bu yüklü miktardaki parayı iade etme kararını hemen aldığını belirtti. İnşaatlarda ve apartmanlarda temizlik yaparak ailesini geçindiren, evini kirada tutan Aydik, bu durum hakkında şunları söyledi:

“Yüksek bir gelirim yok. Bu parayı harcayabilirdim ama aklıma bile gelmedi. Aklıma bu paranın haram olduğu, iade etmem gerektiği geldi. Daha sonra çevreme bu durumu anlattım. Bir kısmı olumlu baktı, ‘İyi yapmışsın.’ dedi, bir kısmı da ‘Neden yaptın?’ dedi. Para yerini bulsun, benim için önemli olan odur.”

Aydik’in bu onurlu davranışı, dürüstlüğün ve etik değerlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İzmirli Temizlik İşçisinden Dürüstlük Örneği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!