1. Haberler
  2. Gündem
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Trafik Güvenliği ve Çakar Denetimleri Açıklaması

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Trafik Güvenliği ve Çakar Denetimleri Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Trafik Denetimleri Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, haftalık trafik denetlemeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya, trafikteki güvenliği artırmak adına sahte çakar kullanan ve usulsüz bir şekilde araçlarına üstünlük sağlayan sürücülere karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini vurguladı. “Sahte çakar kullanan ve usulsüz olarak trafikte üstünlük taslayanlara asla müsaade etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya, yapılan denetimlerin sonuçlarına da değindi. “Hız ihlalinde bulunan 148 bin 366, periyodik muayenesi yapılmamış 32 bin 907, emniyet kemeri kullanmayan 25 bin 548, sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 440 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 12 bin 859 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte toplamda 522 bin 427 araca/sürücüye işlem yapıldı.” ifadesinde bulundu.

ÇAKAR DENETİMLERİ

Yerlikaya, çakar denetimleri hakkında şu bilgileri aktardı:

  • 1 Ocak – 15 Ekim 2024 tarihleri arasında (2024 yılı) Emniyet ve Jandarma Trafik ekipleri tarafından, ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan sürücülere yönelik toplam:
    • 227 bin 24 denetim gerçekleştirildi ve 10 bin 22 adet sürücüye işlem yapıldı.
  • Görevi sırasında ambulans, itfaiye ve polis araçlarının trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yönelik olduğunun altını çizen Yerlikaya, bu konuda gereken hassasiyetin gösterileceğini belirtti.
  • Sahte çakar kullanan ve usulsüz olarak trafikte üstünlük taslayanlara karşı mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: Sözcü

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Trafik Güvenliği ve Çakar Denetimleri Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!