1. Haberler
  2. Dünya
  3. Orta Doğu’da Gerilim: Bahreyn, Ürdün ve Filistin’den İsrail’e Tepkiler

Orta Doğu’da Gerilim: Bahreyn, Ürdün ve Filistin’den İsrail’e Tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı sert bir dille kınadı. Açıklamada, Orta Doğu’daki gerilimlerin ve askeri eylemlerin devam etmesinin yarattığı derin endişe dile getirildi. Ayrıca, Gazze Şeridi ile Lübnan’da acil bir ateşkesin gerekliliği vurgulandı. Uluslararası topluma, bölgede kalıcı ve kapsamlı bir ateşkes sağlamak için sorumluluklarını üstlenmesi çağrısında bulunuldu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İran’a yönelik saldırıyı “uluslararası hukukun ihlali, egemenliğin ihlali ve bölgede gerilimi daha da artıran bir eylem” olarak değerlendirdi. Açıklamada, yaşanan gerilimin bölgenin istikrarını tehdit eden bir çatışmaya yol açabileceği konusunda uyarılar yapıldı. Ayrıca, uluslararası topluma, İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’a yönelik saldırılarını durdurması için acil önlemler alması gerektiği belirtildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Filistin, İsrail’in İran’a yönelik saldırısını kınayarak bunun “uluslararası hukukun ihlali” olduğunu bildirdi. Filistin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma tırmanan gerilimi durdurma çağrısında bulunarak, bölgedeki huzursuzluğun sona ermesi için öncelikle İsrail’in Gazze Şeridi, Batı Şeria, Kudüs ve Lübnan’a yönelik saldırılarının derhal durdurulması gerektiği vurgulandı.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Açıklaması

KİK Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi, İsrail ordusunun İran’a yönelik saldırısını kınadı. Budeyvi, bu saldırının İran’ın egemenliğine yönelik bir ihlal olduğunu ve uluslararası yasaların açık bir şekilde ihlal edildiğini belirtti. Ayrıca, uluslararası topluma gerilimi azaltma yönünde sorumluluklarını yerine getirmeleri için çağrıda bulundu.

Hamas ve İslami Cihad Açıklamaları

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in saldırısını kınayarak İran’la dayanışma içinde olduklarını ifade etti. İslami Cihad ise, İsrail’in İran’a yönelik saldırısını “Arap ve İslam ülkelerinin güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit” olarak nitelendirdi.

Husilerin Açıklaması

Yemen’deki Husiler, “İsrail’in İran’a yönelik saldırısı, bölge halklarına ve uluslararası barışa karşı siyonist çılgınlığın bir uzantısıdır.” ifadesini kullandı. Bu açıklama, bölgedeki gerginliğin daha da artabileceği endişesini ortaya koydu.

İsrail’in Saldırısı Hakkında Bilgiler

İsrail, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına “misilleme” olarak İran’daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini duyurdu. İran, Tahran ve batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını, hava savunma sistemlerinin saldırılara “başarıyla” karşı koyduğunu, ancak bazı noktalarda “sınırlı hasar” meydana geldiğini belirtti. İsrail, saldırının “başarıyla” tamamlandığını ifade etti ve İran ordusu, saldırılarda iki askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kaynak: Sözcü

Orta Doğu’da Gerilim: Bahreyn, Ürdün ve Filistin’den İsrail’e Tepkiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!