1. Haberler
  2. Spor
  3. Borussia Dortmund’da Nuri Şahin Dönemi Tartışmalı Başladı

Borussia Dortmund’da Nuri Şahin Dönemi Tartışmalı Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sezonun başlangıcında takımdan ayrılan Edin Terzic’in yerine Borussia Dortmund’un teknik direktörlük koltuğuna oturan Nuri Şahin, Bundesliga’da geride kalan 8 maçta 4 galibiyet ve 3 yenilgi elde etti. Takım, zirvenin 7 puan gerisinde kalırken, kulüpteki huzursuzluklar da giderek artmaya başladı.

“DORTMUNDLU FUTBOLCULAR NURİ ŞAHİN’İ İSTEMİYOR”

Liverpool ve Almanya Milli Takımı’nın eski oyuncusu Dietmar Hamann, Nuri Şahin’in durumunu eleştirerek, “Terzic, takımın son yıllardaki en başarılı teknik direktörüydü. Kendisi, Borussia Dortmund’u Şampiyonlar Ligi finaline taşımayı başardı. Ancak takım, onu istemiyordu. Şimdi Nuri Şahin’in başında bulunduğu bir dönemde, çok sayıda futbolcunun yine benzer düşüncelere sahip olduğunu hissediyorum: Onu istemiyorum. On maçın ardından, birçok oyuncunun artık Nuri Şahin’i desteklemediğini düşünüyorum. Oyunculara çok fazla yetki verildi, ancak kimin teknik direktör olacağına kulüp karar vermeli. Futbolcuların bu kararlara saygı göstermesi gerekir. Unutulmamalıdır ki, futbolcular kulübün çalışanlarıdır ve bu onların işi değil. Bir veya iki oyuncunun bu durumdan faydalandığını hissediyorum.” dedi.

Hamann, futbolcuların Nuri Şahin’i takımda istememesiyle ilgili olarak hangi oyuncuların bu düşüncede olduğunu bilmediğini belirtti; “Kim olduklarını tahmin edebiliyorum fakat isim vermek istemiyorum.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, futbolcuların Nuri Şahin’i takımdan uzaklaştırma çabalarına da tepki gösteren Hamann, “Kulüp olarak şu anda ne yapıyorsunuz? Teknik direktörü her zaman oyuncuların isteklerine göre değiştiremezsiniz! Bu karar kulübün yetkisindedir.” şeklinde konuştu.

Borussia Dortmund'da Nuri Şahin Dönemi Tartışmalı Başladı

SPORTİF DİREKTÖR NURİ ŞAHİN’E SAHİP ÇIKTI

Son dönemdeki sonuçlarla ilgili açıklamalarda bulunan Borussia Dortmund’un sportif direktörü Sebastian Kehl, Nuri Şahin’in görevine devam edip etmeyeceği sorusuna yanıt verdi: “Böyle bir şey söz konusu olamaz! Nuri ile her gün çalışıyorum. Maçlara ne kadar titizlikle hazırlandığını ve görev dağılımını nasıl gerçekleştirdiğimizi gözlemliyorum. İyi olan şeyleri ortaya çıkardık ve antrenmanlarda kritik unsurları uygulamaya koyduk. Bu konular üzerinde titizlikle çalışıyoruz ve bu nedenle birlikte ilerliyoruz, buna şüphe yok. Nuri’yi tamamen destekliyoruz.” dedi.

Kaynak: Sözcü

Borussia Dortmund’da Nuri Şahin Dönemi Tartışmalı Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!