1. Haberler
  2. Gündem
  3. Filistin İçin Dayanışma Gösterisi ve İsrail’e Karşı Boykot Çağrısı

Filistin İçin Dayanışma Gösterisi ve İsrail’e Karşı Boykot Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin İçin Dayanışma Gösterisi

Namazın ardından, caminin önünde bir araya gelen kalabalık grup, boyunlarına Filistin ve Türk bayrağını simgeleyen atkılar takarak, iki ülkenin bayraklarını gururla açtı. Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, burada yaptığı konuşmada, İsrail’in son bir yıl içinde uluslararası sistemin desteğiyle insanlık dışı uygulamalarını sistematik olarak artırdığını belirtti. Sevinçtekin, 75 yıldır işgal altında olan Filistin topraklarındaki işgalin genişlediğine dikkat çekti.

Sevinçtekin, meselelerin yalnızca Gazze, Hamas veya Lübnan ile sınırlı olmadığını, bu noktada tüm İslam ümmetinin bir bütün olarak direniş göstermesi gerektiğini vurguladı. 7 Ekim’den bu yana, 50 binin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini, özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlıların sistematik bir soykırıma maruz kaldığını dile getirdi. Gazze’nin yıllardır süregelen kuşatma altında açlığa ve susuzluğa mahkûm edildiğini ifade eden Sevinçtekin, son dönemdeki bombalı saldırıların durumu daha da zorlaştırdığına değindi.

Ayrıca, İsrail rejimine karşı toplu bir boykot çağrısı yaparak, İslam dünyasının bu konuda birleşmesi gerektiğini belirtti. Sevinçtekin, “İsrail ile diplomatik ilişkilerini askıya alan tüm İslam ülkeleri, elçiliklerini kapatmalıdır. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası platformlarda İsrail’e karşı yaptırımlar uygulanması için güçlü bir diplomatik seferberlik başlatılmalıdır,” şeklinde konuştu. Gazze’ye uygulanan ablukanın bir an önce kaldırılması için somut adımlar atılması gerektiğini de ekledi.

Son olarak, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını en sert şekilde kınayan Sevinçtekin, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Kaynak: Sözcü

Filistin İçin Dayanışma Gösterisi ve İsrail’e Karşı Boykot Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!