1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kuşadası’nda Yumurtalık Kanseri Tehlikesi: Meral Coşkun’un Hikayesi

Kuşadası’nda Yumurtalık Kanseri Tehlikesi: Meral Coşkun’un Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Meral Coşkun, nisan ayında halsizlik, gaz, hazımsızlık ve şişkinlik gibi rahatsız edici belirtilerle karşı karşıya kaldı. Başlangıçta bu şikayetleri önemsemeyen Coşkun, temmuz ayında karnındaki şişliğin artması üzerine bir doktora başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda, yumurtalıkta bir tümör olduğu tespit edildi.

Bu durum üzerine ailesi, tedavi için İzmir’deki özel bir hastanede görevli Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Terzi ile iletişime geçti. Yapılan incelemelerde, yumurtalık kanserinin metastaz yaparak karın zarı kanserine yol açtığı belirlendi. Doktorlar, hastanın karnında 30 santimetre çapında ve 9,5 kilogram ağırlığında bir tümör bulunduğunu ifade ettiler.

Tümör, başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Ameliyat sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Terzi, bu büyüklükte bir tümörün sık görülmediğini vurgulayarak, ameliyat öncesi en az altı farklı branştan uzman hekimin hazırlık aşamasında görev aldığını belirtti. Tümörün sorunsuz bir şekilde çıkarıldığını, hastayı tümör konseyine çıkaracaklarını ve bundan sonraki tedavi sürecinin nasıl ilerleyeceğini planlayacaklarını ifade etti. Terzi, “Ne yazık ki, yumurtalık kanserine genellikle çok geç tanı konuluyor. Hastamızla, hayatını kaybetme riski hakkında konuşmak zorunda kaldık. Bu tümörün geçmişi 3-5 yılı buluyor. Belirti vermeyebilir, ancak bu tümöre 1-2 santimetre boyutundayken tanı konulabilirdi. Yıllık rutin kontrollerle bu hastalık erken aşamada yakalanabilir ve dolayısıyla bu kadar büyümeden tedavi edilebilir, yüksek hayati riskle ameliyata girmek zorunda kalmazdı.” dedi.

Kuşadası'nda Yumurtalık Kanseri Tehlikesi: Meral Coşkun'un Hikayesi

Meral Coşkun, ameliyat öncesi nefes almakta dahi zorlandığını belirterek, “Şikayetlerimi pek önemsememiş, hafife almıştım. Hazımsızlık nedeniyle karnımın şiştiğini düşünüyordum. Yumurtalık kanserinin belirtilerini bilmiyordum. Bu kadar ciddi bir duruma geleceğini aklıma bile getirmemiştim, adeta ölümden döndüm. Ameliyattan sonra şimdi onkoloji tedavim başlayacak. Bu durumu yaşadıktan sonra, tüm kadınlara kontrollerinizi ihmal etmeyin diyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Kuşadası’nda Yumurtalık Kanseri Tehlikesi: Meral Coşkun’un Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!