1. Haberler
  2. Dünya
  3. Almanya’nın Sınır Kontrolleri ve Geri Çevirme Uygulamaları

Almanya’nın Sınır Kontrolleri ve Geri Çevirme Uygulamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya, son dokuz ay içerisinde ülkeye kara sınırlarından girmeye çalışan 28 bin kişiyi geri çevirdi. Alman Federal Polisi, vize veya oturum belgesi bulunmayan 53 bin 410 kişinin tespit edildiğini ve bu kişilerin 28 bininin geri gönderildiğini bildirdi. Bu süreçte, polis tarafından yapılan kontrollerde toplamda 1088 kaçakçılık vakası ortaya çıkarıldı ve 1195 insan kaçakçısı gözaltına alındı. Ayrıca, haklarında tutuklama emri bulunan 7 bin 783 kişi de yakalanarak adalet önüne çıkarıldı.

Geri sınır dışı edildikten sonra tekrar Almanya’ya girmeye çalışan 1400’den fazla kişi de sınırda durdurulmuş durumda. En fazla geri çevirme işlemleri, 9 bin 113 kişi ile İsviçre sınırında, 7 bin 862 kişi ile Polonya sınırında, 5 bin 468 kişi ile Avusturya sınırında ve 2 bin 350 kişi ile Fransa sınırında gerçekleştirilmiştir. Geri çevrilenler arasında en çok Ukrayna, Suriye ve Afgan kökenli bireyler yer almakta.

Almanya, sınır kontrollerini büyük ölçüde artırmış durumda. Eylül 2015’ten bu yana Avusturya sınırında başlayan bu kontroller, Ekim 2023 itibarıyla Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre sınırlarında da uygulanmaya başlandı. Eylül ayında ise, bu kontroller komşu ülkeler Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka’yı da kapsayacak şekilde genişletildi. Federal polisin konuya dair kapsamlı bir raporu 1 Kasım’da yayımlaması bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

Almanya’nın Sınır Kontrolleri ve Geri Çevirme Uygulamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!