1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gürcistan’da Parlamento Seçimlerinde İktidarın Etkileyici Zaferi

Gürcistan’da Parlamento Seçimlerinde İktidarın Etkileyici Zaferi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürcistan’da Parlamento Seçimlerinde İktidarın Zaferi

Başbakan Irakli Kobakhidze, iktidardaki Gürcü Hayali Partisi’nin Tiflis’teki merkez ofisinde düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde gerçekleştirilen parlamenter seçimleri ‘etkileyici bir zafer’ olarak nitelendirdi. Kobakhidze, Gürcistan Merkezi Seçim Komisyonu’nun sonuçlarını açıklamasıyla birlikte, iktidarda olan partinin seçimlerde kayda değer bir başarı elde ettiğini vurguladı.

Kobakhidze, Gürcü halkının bu seçimlerde ‘barış ve kalkınma’ yönünde bir tercih yaptığını belirterek, “Bu seçim, ülkemizde barışın korunması ve geleceğinin şekillenmesi açısından son derece kritikti. Sonuç olarak, Gürcü halkı tek bir alternatifi seçti: barış ve ülkenin kalkınması, parlak bir gelecek!” diye konuştu.

Ayrıca, iktidar partisi olarak en popüler muhalefet partisinin oy oranının beş katı kadar oy aldıklarını belirten Kobakhidze, “Zaferimiz oldukça etkileyici. İkinci sıradaki partiyle aramızda yüzde 43’lük bir fark bulunuyor,” şeklinde ekledi.

İktidar Oyunun Yüzde 54’ünü Aldı

Gürcistan Merkezi Seçim Komisyonu’nun internet sitesine göre, açılan sandıkların yüzde 99,64’ü sonuçlandı. Resmi verilere göre, oyların dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

  • İktidardaki Gürcü Hayali Partisi: %54,08
  • Muhalefet koalisyonu “Değişim İçin Koalisyon”: %10,92
  • “Gürcistan’ı Kurtarmak İçin Birlik”: %10,12
  • “Güçlü Gürcistan”: %8,78
  • Gakharia Gürcistan İçin Partisi: %7,76

Bu sonuçlar, Gürcü Hayali Partisi’nin ülkedeki siyasi iktidarını pekiştirirken, muhalefetin ne denli zayıf kaldığını da gözler önüne seriyor.

Kaynak: Sözcü

Gürcistan’da Parlamento Seçimlerinde İktidarın Etkileyici Zaferi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!