1. Haberler
  2. Gündem
  3. Prof. Dr. Naci Görür’den Deprem Üzerine Uyarılar

Prof. Dr. Naci Görür’den Deprem Üzerine Uyarılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Naci Görür’den Deprem Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya platformu X üzerinden önemli bir paylaşımda bulunarak dikkatleri üzerine çekti. Bilimsel konularda eksik bilgiyle yapılan yorumlara karşı tepkisini dile getiren Görür, deprem gibi son derece önemli ve uzmanlık gerektiren bir konunun, yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından ele alınmasının sakıncalı olduğunu ifade etti. Paylaşımında kimseyi kırmayı veya üzmeyi istemediğini belirten Görür, bilimsel tartışmaların sosyal medya gibi platformlarda yapılmaması gerektiğini vurguladı:

“X’te, sosyal medyada bilim yapılmaz, o bilim dalında eğitim almamışsan, ihtisasın yoksa söylediklerin soru işaretlidir. Medyada deprem ulu orta konuşulmaz, tahmin yürütülmez.”

Herkesin Fikrini Saygıyla Dinlemek Ama Haddini Bilmek

Bilimsel tartışmaların niteliğine dikkat çeken Görür, herkese saygı duyduğunu ancak ifade edilen görüşlerin evrensel ölçüde kabul görmüş bir niteliğe sahip olması gerektiğini belirtti. Görür, bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Herkesin fikrine saygılıyım ama söyleyen de haddini bilmeli.” Bu sözleriyle, deprem konusundaki yorumların sorumluluk bilinciyle yapılmasının önemine dikkat çekti.

Depreme Dirençli Kentler İçin Samimi Bir Çaba

Prof. Dr. Naci Görür, deprem konusunda samimi bir amaç güttüğünü ifade ederek, “Bizim derdimiz sen bildin, ben bildim, ben daha iyiyim değil. Tek derdimiz insanların ölmemesi.” dedi. Deprem dirençli kentler oluşturma amacını vurgulayan Görür, bilimsel olmayan ve çekişmeye yönelik tartışmaların kendisine uzak olduğunu belirtti. Son olarak, sosyal medyadaki spekülasyonlardan uzak durulması gerektiğini ifade ederek, “Derdi onu bunu vuruşturmak olanlar, o yanlış dedi, bu doğru dedi diye söyleyenler lütfen beni takip etmesinler.” diyerek takipçilerine seslendi.

Kaynak: Sözcü

Prof. Dr. Naci Görür’den Deprem Üzerine Uyarılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!