1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adana’da Taciz Davası: Öğretmenevi Müdürü Cezalandırıldı

Adana’da Taciz Davası: Öğretmenevi Müdürü Cezalandırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Kozan ilçesinde, usta öğretici K.E. (37) isimli kadın, cep telefonu aracılığıyla mesaj göndererek taciz ettiği iddiasıyla öğretmenevi müdürü İrfan S. hakkında başlattığı davada karar verildi. Mahkeme, İrfan S.’yi 4 taksitte ödenmek üzere toplamda 2 bin 240 lira para cezasına çarptırdı. Ancak mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

K.E., halk eğitim merkezinde usta öğretici olarak görev yapıyordu ve evli, üç çocuk annesiydi. İrfan S.’nin kendisine gönderdiği mesajlarda, “Yalnızlığını belli etme, ben de yalnızım çıkar gelirim” gibi ifadeler kullanmasının yanı sıra, sosyal medyada eşinin fotoğrafının altına “Seni eşinle görmeye dayanamıyorum” şeklinde yorumlar yaptığı iddialarıyla 25 Ekim 2023 tarihinde şikayette bulundu.

İrfan S., gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında “Mesaj yoluyla taciz” suçlamasıyla 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bu süreçte ise, İrfan S., soruşturma tamamlanana kadar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Mahkeme Kararı ve Cezanın Detayları

Mahkeme, tacizin iletişim araçları ile gerçekleştirildiği gerekçesiyle önce 135 gün adli para cezası verdi. Ancak sanığın sabıkası bulunmaması nedeniyle ceza 112 güne düşürüldü ve her gün için 20 liradan toplamda 2 bin 240 lira para cezasının 4 taksitle ödenmesine karar verildi. Mahkeme, daha sonra hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

K.E., mahkeme kararına tepki göstererek, müdürün daha ağır bir ceza almasını beklediğini ifade etti. Bu durum, toplumda taciz vakalarına karşı duyarlılığın artması gerektiğine dair tartışmalara yol açtı.

Kaynak: Sözcü

Adana’da Taciz Davası: Öğretmenevi Müdürü Cezalandırıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!