1. Haberler
  2. Dünya
  3. Evo Morales’e Suikast Girişimi ve Cinsel Suçlama İddiaları

Evo Morales’e Suikast Girişimi ve Cinsel Suçlama İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolivya’nın Eski Başkanı Evo Morales’e Suikast Girişimi

Bolivya’nın eski başkanı Evo Morales, aracında seyir halindeyken kimliği belirsiz kişiler tarafından hedef alındı. Saldırganlar, Morales’in aracına kurşun yağdırdı ve bu korkunç saldırı sonucunda aracın sürücüsü yaralandı. Olay anında çekilen videolarda, kurşunların arabada bulunan kişilerin hemen yanından geçerek ne denli tehlikeli bir durumun yaşandığı net bir şekilde görülüyor. Başarısız olan suikast girişiminin ardından, saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaştı. Morales ve yanında bulunan kişilerin sağlık durumunun ‘iyi’ olduğu bildirildi.

İğrenç Suçlamalar ve Soruşturmalar

Eski başkan Evo Morales hakkında, iktidarını kaybettikten kısa bir süre sonra ciddi suçlamalarla bir soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma sonucunda Morales’in, 14 – 16 yaş arası çocuklardan oluşan ve kendi kurduğu ‘Genç Muhafızlar’ adlı siyasi örgütüyle bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi. Savcılar, kız çocuğuna tecavüz suçlamasıyla Morales hakkında iddianame hazırlamıştı.

Edinilen bilgilere göre, eski başkanın bu ilişkisinden dolayı kız çocuğu hamile kalmış ve bir çocuk doğurmuştu. Bu durum, Morales’in üzerinde daha fazla baskı oluşturarak yargılanmak üzere mahkemeye çağrılmasına neden oldu. Ancak Morales, yargılanmaktan kaçınmak için kendini şehir dışındaki villasına kapatarak, destekçilerine ‘direnmeleri’ çağrısında bulundu.

Kaynak: Sözcü

Evo Morales’e Suikast Girişimi ve Cinsel Suçlama İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!