1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gazze’deki Gazetecilere Yönelik Saldırılar ve Kaybedilen Hayatlar

Gazze’deki Gazetecilere Yönelik Saldırılar ve Kaybedilen Hayatlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de Gazetecilere Yönelik Saldırılar Devam Ediyor

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan son açıklamalara göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda üç Filistinli gazeteci daha hayatını kaybetti. 7 Ekim 2023’te başlayan saldırılar sırasında yaşamını yitiren gazetecilere dair detaylar ise oldukça çarpıcı.

Açıklamada, Aksa Televizyonu Dijital Medya Departmanı Başkanı Said Rıdvan, Sened Haber Ajansı çalışanı Hamza Ebu Silmiyye ve Kudüs Vakfı’nda gazeteci olarak görev yapan Hanin Mahmud Barud isimli gazetecilerin, İsrail güçlerinin saldırıları sonucunda yaşamlarını yitirdiği belirtildi. Bu kayıpların ardından, 7 Ekim 2023’ten itibaren Gazze Şeridi’nde İsrail’in başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden basın mensuplarının sayısının 180’e ulaştığı ifade edildi.

İsrail’in Filistinli gazetecilere yönelik bu sistematik saldırıları, kınanarak uluslararası topluma ve kurumlara çağrıda bulunuldu. Açıklamada, İsrail’in durdurulması, bu suçlardan sorumlu tutulması ve uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Filistinli gazetecilere yönelik cinayetlerin ve Gazze’deki sivil halka karşı sürdürülen şiddetin sona erdirilmesi için uluslararası kamuoyunun baskı yapması gerektiği dile getirildi.

Filistin haber ajansı WAFA, hayatını kaybeden üç gazetecinin, Gazze kentinin batısında bulunan Eş-Şati Mülteci Kampı’ndaki ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) bağlı “Esma” okuluna düzenlenen bir saldırıda yaşamlarını yitirdiğini bildirdi. Bu okulun, yerlerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir alan olduğu dikkat çekildi.

Gazze hükümeti, İsrail’in bölgedeki gazetecilere yönelik saldırılarının, Filistinlilerin sesini bastırmak, gerçekleri gizlemek ve hem bölgesel hem de uluslararası kamuoyuna bilgi ulaşımını engellemek amacı taşıdığını vurguladı.

Gazze’deki Gazetecilere Yönelik Saldırılar ve Kaybedilen Hayatlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!