1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’daki TUSAŞ Saldırısı ve İstihbarat Zaafiyeti

Ankara’daki TUSAŞ Saldırısı ve İstihbarat Zaafiyeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’daki Saldırı ve İstihbarat Zaafiyeti İddiaları

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) yerleşkesine Ankara’da gerçekleştirilen bombalı ve silahlı saldırı, teröristlerin 9 yıldır arandığı halde başkente kadar gelip bu hain eylemi gerçekleştirmeleri, istihbarat zaafiyeti iddialarını bir kez daha gündeme taşıdı. Saldırıya katılan teröristlerden biri olan Ali Örek’in, PKK’nın 16 Şubat 2016 tarihinde Şırnak’ın İdil ilçesinde başlattığı çukur, hendek ve barikat eylemlerinde yer aldığı tespit edildi.

8 Asker ve Polis Şehit Etti

Terörist Örek’in, İdil’deki saldırılara katılarak 8 güvenlik görevlisinin şehit edilmesine sebep olduğu öğrenildi. Şehit olan güvenlik güçleri arasında Üsteğmen Mehmet Çiftçi, Astsubay Mehmet Uygun, uzman çavuşlar Musa Yılmaz, Mustafa Can Kalfe, Burak Güneş ile Özel Harekât Polisleri Hakan Yılmaz, Muzaffer Tufaner ve Veysi Kakı bulunmaktadır. Bu nedenle, Örek’in 9 yıldır arandığı kaydedildi.

Sahte Kimlikle Gelmiş

Teröristin, İdil’de katıldığı saldırılara dair gizlendiği ev, okul ve eklentilerinde parmak izi örneklerinin bulunması sebebiyle TEM Daire Başkanlığı arşiv veritabanında kimliği tespit edildi. Ankara’daki hain saldırı sonrası elde edilen parmak izi eşleşmesi, teröristin sahte kimlikle başkente girdiğini ortaya koydu.

Gönüllü Olmuş

Diğer terörist olan Mine Sevjin Alçiçek’in ise bu saldırı için gönüllü olarak katıldığı ifade edildi. Alçiçek’in Irak’ın kuzeyindeki Zap Vadisi ile Hakkâri kırsalındaki Cilo Dağı bölgesinde uzun süre silahlı terör eylemlerinde bulunduğu ve ardından Gara Dağı’na geçerek burada canlı bomba eğitimi aldığı bildirildi. Alçiçek’in de 9 yıldan beri yakalama kararı olduğu öğrenildi.

Kaynak: Sözcü

Ankara’daki TUSAŞ Saldırısı ve İstihbarat Zaafiyeti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!