1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla Açıklarında Düzensiz Göçmenlere Yönelik Operasyonlar

Muğla Açıklarında Düzensiz Göçmenlere Yönelik Operasyonlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla açıklarında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen dört ayrı operasyonda, arızalanan tekneler ve göçmen kaçakçılığı faaliyetleri nedeniyle tehlike altındaki düzensiz göçmenlere müdahale edildi. Bu operasyonlar sonucunda, toplamda 67 düzensiz göçmen güvenli bölgelere taşınırken, göçmen kaçakçılığıyla ilişkili olarak 7 şüpheli gözaltına alındı.

Sürüklenen Tekneden Kurtarıldılar

Sabah saatlerinde Marmaris ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bir fiber tekne hakkında yardım çağrısı alındı. İhbar üzerine hızla harekete geçen Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-65) ve Sahil Güvenlik Botu (KB-113), teknedeki 17 düzensiz göçmeni güvenli bir şekilde kurtardı. Bu operasyonda bir göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

Lüks Motor Yatta Yakalandılar

Gece yarısı Fethiye ilçesi açıklarında, içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu hareket halindeki bir motor yatta yapılan kontroller sonucunda, Sahil Güvenlik Botu (KB-15) tarafından 7’si çocuk olmak üzere toplam 21 düzensiz göçmen ve 6 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Datça’da 15 Göçmen Kurtarıldı

Datça ilçesi açıklarında, motor arızası yaşayan bir grup düzensiz göçmenin yardım talebine yanıt veren Sahil Güvenlik Botu (KB-112), botta bulunan 9’u çocuk, toplam 15 düzensiz göçmeni güvenli bir şekilde kurtardı.

Beklenen Tekne Gelmeyince Yakalandılar

Sabah saatlerinde Datça Körmen Limanı’nda düzensiz göçmenlerin bulunduğuna dair bir ihbar alındı. Bu ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Botları (TCSG-3, KB-112, KB-11), 6’sı çocuk olmak üzere toplam 21 düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenlerin, beklenen tekne gelmediği için yol bulamadıkları ıssız kayalıklarda mahsur kaldıkları öğrenildi.

Kaynak: Sözcü

Muğla Açıklarında Düzensiz Göçmenlere Yönelik Operasyonlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!