1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’den Bahçeli ve İmamoğlu’na Yorumlar

Özgür Özel’den Bahçeli ve İmamoğlu’na Yorumlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel’den Bahçeli ve İmamoğlu Açıklamaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son açıklamaları ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden dava süreci ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalında konuk olan Özel, gündemdeki “Devlet Bey el yükseltti. El yükseltiyorum Devlet Bey, ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Kendilerini ait hissetmeyen tüm Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı öneriyorum” şeklindeki ifadelerine de açıklık getirdi.

Özel, İmamoğlu’nun olası adaylığına ilişkin Altaylı’nın “Ekrem Bey aday olamaz” sözlerine karşı şu yanıtı verdi:

  • “Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç gelişebilir ki Ekrem Bey aday olabilir. Şu anda çıkacak karar bir İstinaf kararıdır ve bu, adaylığa engel değildir. Yargıtay’ın onay aşamasına kadar böyle bir süreç yaşanabilir ki, bu kararı verdiklerine pişman olurlar.”

“Meseleyle İlgili Esas Sahipler Konuşmalı”

Özel, Bahçeli’nin terörist başı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

  • “(Güneydoğu gezisi) İlan ettiğimizde Devlet Bey’in ilk Salı konuşması henüz yapılmamıştı. İlk konuşma olunca ekip arkadaşlarımız ertelesek mi dediler, ama ben bu geziyi Bahçeli’den çok önce planladım. Geziye gitmeden bir gün önce Bahçeli’nin Öcalan’a özgürlük çağrısı gündeme geldi.”
  • “Devlet Bey’in, anlaşılmış bir projeye sözcülük yaptığı açık. Ancak artık sözcünün susup, meselenin gerçek sahibi olan Tayyip Erdoğan’ın konuşması gerekiyor. Böyle bir çıkışın Erdoğan’ın bilgisi olmadan ya da Öcalan’la bir mutabakata varılmadan yapılmış olabileceğine ihtimal vermiyorum.”
  • “İkinci bir ihtimal ise, AKP’nin Kürt milletvekillerinin bölgeye gidememesi ve halkla kopukluk yaşaması. Belki de Tayyip Bey, Devlet Bey’e ‘Bir şey yapacağım’ dedi ve Bahçeli de destek vermek istedi ama ilk çıkışında süreci baltalayacak bir şey söyledi. Eğer böyleyse bu, başka bir taktik olur.”
  • “Bu meseleyi çözmek için TBMM’nin odak olması gerektiğini söylüyoruz. Hiçbir siyasi parti dışlanmamalı, tüm partiler bir masanın etrafında toplanmalı. Ayrıca toplumsal bir mutabakata ihtiyaç var. Bu sorun çözülürse Türkiye’nin önü açılacak.”

“El Yükseltme Açıklaması”

Özel, el yükseltme ifadesinin yalnızca bir kumar terimi olmadığını vurguladı:

  • “El yükseltme, düne kadar ‘bebek katili terörist’ dediğin kişiyi ‘gel bu kürsüden konuş’ demekle olmaz. Kendimi ifade ederken, ‘Kendini Türkiye’ye ait hissetmeyen tüm Kürtlere demokrasi vaadediyorum. Onlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni vaat ediyorum’ diyorum.”
  • “Ben Kürtlere ‘Toprak vadediyorum, devlet vadediyorum’ demiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sahibi olunmasını istiyorum. Bu devleti herkesin hissetmesi gerekiyor. Eğer ben Türkiye Cumhuriyeti benim devletimdir diyorsam, bu bana toprak verdiği için değil, eşit davrandığı için.”
  • “Kürt sorununun neden var olduğu ve niçin çözülemediği sorusuna dünya standartlarında demokrasi, hak ihlallerinin ortadan kaldırılması ve insan haklarının tam olarak tanınması ile yanıt bulmalıyız.”

“Eleştiriler ve Sert Muhalefet”

Özel, yeterince sert muhalefet etmediği yönündeki eleştirileri yanıtladı:

  • “Bana sert muhalefet tarif et diyorum. Mesela, okulların durumunu tespit etmek için öğretmenlerden oluşan bir kadro ile velilerle konuşmak, en yakın belediyemizi yönlendirmek gibi bir yaklaşım mı sert muhalefet? Yoksa, ‘Tayyip Erdoğan’ın evinde altın varaklı tuvaleti varken, okulların tuvaletinin hali ne?’ demek mi daha sert?”

“Sertliğin Beş Katı”

Özel, sert muhalefet konusundaki düşüncelerini şu şekilde özetledi:

  • “Meclis’te en sert muhalefet yapan grup başkanvekiliydim. Ben içeride nasıl isem dışarıda da aynıyım. Kişisel polemiğe girmiyorum. Televizyonda gördüğünde kanalı değiştiren kişinin durup ‘Ne diyor?’ demesi gerekiyor.”
  • “Ben o sert yap diyenlerin dedikleri sertliğin beş katını yapabilirim, fakat bu durumda Erdoğan’a beş yıl daha katlanmaya hazır olmaları gerekir.”

“Kendime Yenilirsem Kaybederim”

Özel, cumhurbaşkanı adayı olmadığını ve partisini iktidara taşımaya aday olduğunu belirtti:

  • “Ortak çıkarları bir kenara bırakıp kendimi düşünürsem, bu seçim kazanılacak diye düşünürsem kaybederim. O yüzden ben cumhurbaşkanı adayı değilim, partimi iktidara taşımaya adayım.”

Kaynak: Sözcü

Özgür Özel’den Bahçeli ve İmamoğlu’na Yorumlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!