1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Hükümeti Mısır’ın Ateşkes Teklifini Reddetti

İsrail Hükümeti Mısır’ın Ateşkes Teklifini Reddetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Hükümetinin Ateşkes Teklifine Yanıtı

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin önerdiği Gazze’de kısa süreli ateşkes teklifini reddetti. Bu karar, hükümetteki çoğu bakanın bu öneriyi desteklemesine rağmen alındı.

İsrail devlet televizyonu KAN ve Kanal 12’nin aktardığı bilgilere göre, Tel Aviv yönetimi, Mısır’ın sunduğu ateşkes teklifini kabul etmedi. Kanal 12’nin internet sitesinde yer alan haberlerde, Netanyahu’nun, esir takası görüşmelerinin yalnızca Gazze’ye yönelik saldırılar devam ederken sürdürüleceğini savunduğu ifade edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze Şeridi’nde İsrail’in sürdürdüğü saldırılar sırasında, 4 İsrailli esirin ve bazı Filistinlilerin takası için iki günlük bir ateşkes önerisinde bulunmuştu. Sisi, “Önümüzdeki 10 gün içerisinde geçici ateşkesi kalıcı bir ateşkese dönüştürmek amacıyla müzakereler gerçekleştirilecektir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haberde, İsrail güvenlik birimlerinin de Mısır’ın teklifine destek verdiği belirtilirken, Netanyahu’nun bu konudaki kararlılığı dikkat çekti. Hükümetin içindeki farklı görüşler ve Netanyahu’nun tutumu, bölgedeki gerilimin nasıl şekilleneceği konusunda belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

Kaynak: Sözcü

İsrail Hükümeti Mısır’ın Ateşkes Teklifini Reddetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!