1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Son dakika… Zam oranı ne olacak? Emekli ve memur için 3 aylık enflasyon verisi belli oldu

Son dakika… Zam oranı ne olacak? Emekli ve memur için 3 aylık enflasyon verisi belli oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon eylülde aylık bazda yüzde 2,97 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 51,97’den 49,38’ya geriledi.

Böylece yıllık enflasyon Temmuz 2021’den bu yana ilk kez politika faizinin altına inmiş oldu. Merkez Bankası, politika faizini eylül ayında yüzde 50’de sabit tutmuştu. Ağustos ayında enflasyon aylık bazda yüzde 2,47 artmıştı. Yıllık enflasyon yüzde 61,78’den yüzde 51,97’ye gerilemişti.

EMEKLİ VE MEMUR İÇİN 3 AYLIK ENFLASYON VERİSİ BELLİ OLDU?

Eylül ayı enflasyon rakamları memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı için belirleyici oluyor. Buna göre emekli ve memur için 3 aylık enflasyon verisi belli oldu.

Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 2,97 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 3.23, Ağustos ayı için de yüzde 2,47, Eylül ayı için de yüzde 2,97 zammı hak etti ve kümülatif fark yüzde 8,90 oldu.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN FARKLI

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2025’in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.

 

 

Son dakika… Zam oranı ne olacak? Emekli ve memur için 3 aylık enflasyon verisi belli oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!