1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diş Hekimleri Yüksek Cezalardan Şikayetçi

Diş Hekimleri Yüksek Cezalardan Şikayetçi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Diş Hekimlerinin Cezalarından Yakındı

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Diş Hekimlerinin Cezalarından Yakındı

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, diş hekimlerinin sağlıkla ilgisi olmayan mevzuatlardaki küçük eksiklikler nedeniyle karşılaştıkları yüksek cezaların kendilerini bıktırdığını ifade etti. İlgezdi, “Diş hekimi meslektaşlarımız, sağlıkla doğrudan ilgisi olmayan mevzuatlar yüzünden yüksek miktarlarda cezalarla karşılaşmak zorunda kalıyorlar. Örneğin, denetim sırasında yaka kartı takmayan bir diş hekimine 100 bin lira ceza kesilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Böyle bir adalet anlayışı olabilir mi?” dedi.

İlgezdi, yazılı açıklamasında, özel muayenehanelerde çalışan diş hekimlerine uygulanan cezaların, ilgili yasanın özüne aykırı olduğunu vurguladı. “İl sağlık müdürlüklerince kesilen bu cezalar, yasanın ruhuna ve amacına da uymamaktadır. Yasada açıkça belirtilen ceza kesme şartı ‘hastaya müdahale esaslarına uyulmaması’ iken, sağlıkla ilgisi olmayan ufak tefek eksiklikler için yönetmelikteki ceza hükümleri uygulanıyor. Eğer bu durum böyle devam ederse, yurttaşlarımızın hizmet alabileceği muayenehane kalmayacak. Çünkü diş hekimi meslektaşlarımız, kesilen bu cezaların haksızlığından bıktılar.” şeklinde konuştu.

“Yaka Kartı 100 Bin Lira, Onam Formu 50 Bin Lira”

Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüklerini, diş hekimlerinin meslek örgütü olan Diş Hekimleri Odaları ile çatı kuruluşu olan Türk Diş Hekimleri Birliği ile gerekli iş birliğine davet ederek şunları kaydetti:

  • “Hasta sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atmayan küçük eksiklikler için bir diş hekiminin birkaç ayda elde edeceği ciroyu tek bir ceza ile yok ediliyor. Yaka kartı takmamak 100 bin lira, onam formundaki eksiklik 50 bin lira, cihaz kalibrasyon eksikliği 100 bin lira gibi cezalara maruz kalıyorlar. Bu durumdan diş hekimleri oldukça rahatsız.”
  • “Ayrıca uygulamada ikili bir yapı oluşmuş durumda. Polikliniklere önce uyarı yapılırken, muayenehanelere doğrudan ceza kesiliyor. Bu durum adalet anlayışını zedeler nitelikte.”
  • “Sağlık Bakanlığı, meslek örgütü ile iletişim kurmadığı için yaşanan sorunların farkında bile değil. Yönetmelikte açıkça belirtilen yaptırımlar, il sağlık müdürlüklerince yorum yoluyla yeniden belirlenerek haksız cezalara neden oluyor. Buradan Sağlık Bakanı’na çağrı yapıyoruz: Diş hekimlerine haksız ve hukuksuz bir şekilde kesilen cezalarla ilgili acilen devreye girin.”

Kaynak: Sözcü

Diş Hekimleri Yüksek Cezalardan Şikayetçi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!