1. Haberler
  2. Spor
  3. Avrupa’nın 5 Büyük Futbol Liginde Heyecan Dolu Haftasonu

Avrupa’nın 5 Büyük Futbol Liginde Heyecan Dolu Haftasonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın 5 Büyük Futbol Ligi Heyecanı

Avrupa’nın önde gelen 5 futbol liginde bu hafta sonu büyük heyecan yaşandı. Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya (Serie A) liglerinde oynanan maçlarla birlikte takımlar, puan tablosunda üst sıralarda yer almak için mücadele etti. İngiltere’de Manchester City, İspanya’da Barcelona, Almanya’da Bayern Münih, İtalya’da Napoli ve Fransa’da Paris Saint-Germain (PSG), liglerinde zirvede yer almayı başardı.

MANCHESTER CİTY ZİRVENİN YENİ SAHİBİ

Premier Lig’de Manchester City, sahasında Southampton’ı Erling Haaland’ın tek golüyle 1-0 mağlup ederek, Liverpool’un puan kaybettiği bu haftada liderlik koltuğuna oturdu. Haftanın en dikkat çekici maçında Arsenal, sahasında Liverpool ile 2-2 berabere kaldı. Arsenal, üst üste ikinci kez puan kaybı yaşarken, Liverpool’un 4 haftalık galibiyet serisi sona ermiş oldu. Kötü gidişatını durduramayan Manchester United ise West Ham United deplasmanında 2-1 mağlup olarak, son 5 haftada 4. kez puan kaybı yaşadı. Milli futbolcumuz Ferdi Kadıoğlu’nun 72 dakika forma giydiği Brighton ise Wolverhampton ile 2-2’lik bir eşitlik elde etti. Premier Lig’in 9. haftasında 23 puan toplayan Manchester City, liderliğini sürdürdü. Manchester ekibinin hemen arkasında 22 puanla Liverpool, 18’er puanla Arsenal ve Aston Villa yer aldı.

BARCELONA EZELİ RAKİBİNİ RAHAT GEÇTİ

LaLiga’da lider konumda bulunan Barcelona, El Clasico’da konuk olduğu Real Madrid’i Robert Lewandowski (2), Lamine Yamal ve Raphinha’nın golleriyle 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Bu galibiyetle birlikte Barcelona, galibiyet serisini 3 maça çıkarırken, Real Madrid sezonun ilk yenilgisini aldı. Madrid ekibinde milli futbolcu Arda Güler, bu önemli karşılaşmada süre almadı. Zirve takipçilerinden Villarreal, Valladolid deplasmanında 2-1’lik bir galibiyet elde ederken, Atletico Madrid ise Real Betis karşısında 1-0’lık yenilgi yaşadı. Milli futbolcu Bertuğ Yıldırım, Getafe’nin Valencia ile 1-1 berabere kaldığı maçta 90 dakika sahada kaldı. LaLiga’da 11. hafta geride kalırken, Barcelona 30 puanla zirvedeki yerini korudu. Ligde Real Madrid 24, Villarreal 21 ve Atletico Madrid 20 puanla Barcelona’nın peşinden geldi.

BAYERN MÜNİH FARKA KOŞTU

Bundesliga’da Bayern Münih, Bochum deplasmanında Michael Olise, Jamal Musiala, Harry Kane, Leroy Sane ve Kingsley Coman’ın golleriyle 5-0’lık bir galibiyet elde etti. Nefes kesen bir performans sergileyen Bayern Münih, zirve yarışını namağlup sürdüren Leipzig’in evinde Freiburg’u 3-1 mağlup etmesiyle birlikte liderliğini sürdürdü. Nuri Şahin’in çalıştırdığı Borussia Dortmund ise Augsburg’a 2-1 yenilerek, bu sezon deplasmanda oynadığı 4. maçında da puan kaybetmiş oldu. Ligde 8. haftanın ardından Bayern Münih, 20 puan ve averajla Leipzig’in önünde liderliğini sürdürdü. Bayer Leverkusen, Union Berlin ve Freiburg ise 15’er puanla Bayern Münih’i takip etmeye devam etti.

NAPOLİ LİDERLİĞİ BIRAKMADI

Serie A’da Napoli, sahasında Lecce’yi Giovanni Di Lorenzo’nun tek golüyle 1-0 mağlup ederek galibiyet serisini 4 maça çıkardı ve liderliğini korudu. Haftanın en ilgi çekici maçında Inter, İtalya derbisinde ağırladığı Juventus ile 4-4 berabere kaldı. Juventus’ta milli futbolcu Kenan Yıldız, karşılaşmada iki gol kaydetti. Inter’de ise milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu sakatlığından dolayı forma giyemedi. Fiorentina, milli futbolcu Zeki Çelik’in 90 dakika forma giydiği mücadelede Roma’yı 5-1’lik farklı bir skorla geçti. Ligin 9. haftasında Napoli, 22 puanla zirvede yer alırken, Inter 18 ve Juventus 17 puanla onu takip etti.

PSG DERBİDE HATA YAPMADI

Ligue 1’in 9. haftasında PSG, Fransız futbolunun “Klasik” olarak adlandırdığı maçta, konuk olduğu Olimpik Marsilya’yı Joao Neves, Leonardo Balerdi (kendi kalesine) ve Bradley Barcola’nın golleriyle 3-0 mağlup etti. Zirve takipçilerinden Monaco, Nice deplasmanında 2-1 yenilerek sezonun ilk mağlubiyetini yaşarken, Lille ise Lens’a konuk olduğu maçı 2-0 kazanarak önemli bir galibiyet elde etti. PSG, 23 puanla ligdeki liderliğini sürdürürken, Monaco 20, Marsilya ve Lille ise 17’şer puan topladı.

Kaynak: Sözcü

Avrupa’nın 5 Büyük Futbol Liginde Heyecan Dolu Haftasonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!