1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu’ndan Gazilere Destek Çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu’ndan Gazilere Destek Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, gazilerin karşılaştığı önemli sorunlara dikkat çekerek, “Gazilerimizin en temel ihtiyacı olan protez ve ortez raporlarının yalnızca Ankara’da verilebilmesi ve protez üretiminin sadece bu merkezde yapılabilmesi, illerden Ankara’ya gelmek zorunda kalan gazilerimizi büyük bir zorlukla karşı karşıya bırakmaktadır,” dedi.

Bağcıoğlu, ayrıca Sağlık Bakanlığı Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni tıbbi cihazların kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, daha önce gündeme getirdikleri protez ve ortez sorunlarının hâlâ çözüme kavuşturulmadığını vurguladı.

Bağcıoğlu’nun yazılı açıklamasında dikkat çeken ifadeler şunlardır:

  • Protez ve ortez raporları sadece Ankara’da veriliyor: Gazilerimizin en temel ihtiyacı olan protez ve ortez raporlarının yalnızca Ankara’da verilebilmesi ve protez üretiminin sadece bu merkezde yapılabilmesi, illerden Ankara’ya gelmek zorunda kalan gazilerimizi büyük bir zorlukla karşı karşıya bırakmaktadır.
  • Gazilerin yaşadığı maddi ve psikolojik zorluklar: Bu süreç; gazilerimizin hem maddi hem de psikolojik anlamda yıpranmalarına neden olmaktadır. Özellikle, engelli statüsündeki ve post travmatik stres bozukluğu tedavisi gören gazilerimiz için bu süreç daha da ağır bir yük oluşturmaktadır.
  • Soru önergesine yanıt bekleniyor: 2 Ağustos 2024 tarihinde konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’na sunduğumuz “Soru Önergesi” henüz yanıtlanmadı. Bu sorunları çözme amacıyla siyasetin dışında bir tutum sergiliyoruz.
  • Diğer partilere destek çağrısı: Gazilerimizin mağduriyetini gidermek adına diğer siyasi partiler tarafından sunulacak her türlü kanun teklifine destek vermeye hazırız.
  • Şehit aileleri ve gazilerin sorunları: Ağustos ayında şehit aileleri ve gazilerimizin yaşadıkları çeşitli sorunlara ilişkin hazırladıkları ve tüm partilerden destek bekledikleri 18 kanun teklifinin halen komisyonda beklediğine vurgu yapan Bağcıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkililerini “bayraklaşan vatan toprağının kahramanı gazilerimizin önemli sorunlarından biri olan protez konusunu çözmek adına” duyarlı olmaya çağırdı.

Kaynak: Sözcü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu’ndan Gazilere Destek Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!