1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ayder Yaylası’nda Kentsel Dönüşüm Projesi

Ayder Yaylası’nda Kentsel Dönüşüm Projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayder Yaylası’nda Kentsel Dönüşüm Süreci

Ayder Yaylası’nda Kentsel Dönüşüm Süreci

Rize’nin en önemli ve gözde turistik alanlarından biri olan Ayder Yaylası, kentsel dönüşüm adı altında yoğun bir betonlaşma sürecine girmiş durumda. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de düzenlenen AKP İl Başkanları Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Ayder ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka ama biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Ayder’i kentsel dönüşümle şanına yakışır bir hale getireceğiz” dedi.

Erdoğan’ın bu ifadelerinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 11 Ekim 2019 tarihinde Ayder’de kentsel dönüşüm projesini başlattı. Böylece Erdoğan’ın talimatıyla başlayan betonlaşma çalışmaları hız kazandı ve çeşitli projeler hayata geçirildi.

Gelişmeler ve Projeler

Gelişmeler ve Projeler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya platformunda Ayder Yaylası’nın yeni görüntülerini paylaşarak, “Son zamanlarda Ayder’e hiç gittiniz mi? Doğa harikası Ayder’in güzelliğine güzellik kattık” ifadesini kullandı.

Ayder Yaylası'nda Kentsel Dönüşüm Projesi

Yenilikler ve İyileştirmeler

  • Rize Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, Ayder’in geleceği ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Vizyonumuz, sularının atık su arıtmayla temizlendiği, Fırtına Vadisi’nin temiz aktığı, yollarının trafikten arındırıldığı, egzoz dumanının az olduğu ve insanların doğanın nefesini alarak yürüyebildikleri bir Ayder oluşturmaktı.”
  • Ayder’in atık sularının artık arıtıldığını belirten Savaş, “Doğa dostu ve mühendislik harikası diyebileceğimiz 1650 araçlık otoparkımız bu yıl içerisinde tamamlandı. Ayder’in içerisindeki trafik azaltılmaya başlandı ve böylelikle vatandaşlarımız kaldırımda rahatça yürüyebilme imkânına kavuştu.” dedi.
  • Eskiyen termal otelin yenilendiğini ve yöresel mimariye uygun toplam 52 odalı apartların yapıldığını vurguladı. Savaş, “Sayın Murat Kurum’un talimatlarıyla Ayder’in silüetini bozan, yeşil alan yapılabilecek otellerle trampa edildi. Bu otellerin yeri yıkılıp, yeşil alanlar oluşturularak bu otellere teslim edildi. Bu sene de bu otellerimiz faaliyete geçti.” şeklinde konuştu.

Tüm bu projeler, Ayder Yaylası’nın doğal güzelliklerini koruma adına bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak, bu dönüşüm sürecinin nasıl sonuçlanacağı ve yerel halk tarafından nasıl karşılanacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

Ayder Yaylası’nda Kentsel Dönüşüm Projesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!