1. Haberler
  2. Gündem
  3. Anahtar Parti’nin Kuruluş Dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na Teslim Edildi

Anahtar Parti’nin Kuruluş Dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na Teslim Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anahtar Parti Teşkilat Başkanı Ayhan Erel, beraberindeki parti üyeleriyle birlikte İçişleri Bakanlığı’na partinin kuruluş dilekçesini sundu. Erel, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi bir anı hatırlatarak, “Mustafa Kemal Atatürk, 28 Ekim tarihinde bağ evinde ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ demişti. Biz de bu anlamlı günden ilham alarak partimizin kuruluşunu bugün gerçekleştirdik. Biz de diyoruz ki; ‘Ey büyük Türk milleti, yarın partimizi kuruyoruz. Bu parti, Türk milletinin kaderini değiştirecek ve Türk devletinin üzerindeki kara bulutların dağılmasına sebep olup, bir güneş gibi doğacaktır.'”

“Milletimiz isme takılmasın”

Erel, partinin adıyla ilgili yapılan yorumlara da değindi. “Kısa adı A Parti, uzun adıyla Anahtar Parti. Ancak milletimiz isme takılmasın. Biz, gerçekleştireceğimiz icraatlarla Türk milletinin sorunlarını çözeceğiz. Allah’ın izniyle, çok kısa bir süre içinde Türkiye’deki muhalefet açığını dolduracak, zamanında veya erken yapılacak bir seçimde mevcut iktidar boşluğunu da kapatacağız. Türk milletiyle birlikte devletimizi güçlü, halkımızı mutlu kılacağız.” dedi.

Erel, Ankara Ticaret Odası’na gece yarısından itibaren akın akın gelen insanların gözlerindeki heyecan ve ışıltının, büyük bir değişim rüzgarının habercisi olduğunu belirtti. “Gerçekten büyük bir dip dalga var. Bu dip dalga, 1983’teki Anavatan Partisi ve 2001’deki AK Parti dip dalgasını geride bırakacak kadar güçlü bir şekilde geliyor.” şeklinde konuştu.

Erel, milletin karamsar olmamasını ve yaşanan ekonomik zorluklar ile erozyona uğrayan akıl, ahlak ve adaletin sorunlarının üstesinden gelmek için liyakatli ve şöhretsiz kadrolarla çözümler üreteceklerini vurguladı. “Milletimizin gözü aydın olsun. Çünkü bu partiyi, milletimiz kurmuştur. Türkiye’nin 20 ilinde teşkilatlar kuruldu ve diğer illerde de teşkilatlar hazırlık aşamasında.” dedi.

Erel, partinin Türk milletine, yüce Türk devletine ve Türk siyasi hayatına hayırlı olmasını dileyerek, “Yüce Türk milletine saygılar sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Anahtar Parti’nin Kuruluş Dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na Teslim Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!